loading
views

ABU: 10 punten voor een betere arbeidsmarkt

ABU27 april 2010

Veel werknemers die hun baan verliezen, kunnen dankzij de uitzendbranche weer aan de slag. De uitzendbranche kan echter meer doen, aldus de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), die vandaag in zijn jaarverslag 10-punten voor een betere arbeidsmarkt presenteert.

De werkloosheid loopt momenteel op, maar als er straks weer krapte is, hebben we iedereen hard nodig, stelt de bond. Wat is er nodig om de arbeidsmarkt soepel te laten meebewegen?

Flex moet fatsoenlijk blijven
De ABU stelt een 10-puntenplan voor. Met stip op één staat ‘Flex moet fatsoenlijk blijven’. Directeur drs. A. (Aart) van der Gaag: “Op het gebied van uitzendarbeid is er veel geregeld. We hebben wettelijke bepalingen, een eigen CAO en een vangnet voor wie werkloos wordt. Maar de afgelopen jaren hebben andere flexvormen die de werknemer geen of nauwelijks zekerheden bieden juist veel aan belang gewonnen.


10 punten voor een betere arbeidsmarkt

Coalitie met vakbeweging
We moeten proberen om ook die andere flexvormen fatsoenlijk te maken, zodat het speelveld gelijk getrokken wordt. Tegelijk hoopt hij dat de vakbeweging weer wat trotser wordt op de eigen Uitzend-CAO. Op dit moment is van die trots niet veel te merken. “Er is een nieuwe weerstand aan het ontstaan tegen flex. En die richt zich te veel op ons, omdat wij zichtbaar zijn. Ik zou juist een coalitie willen vormen met de vakbeweging om die andere vormen van flex te bestrijden, vormen die werknemers geen enkele zekerheid bieden.”

Landelijk afspreken, lokaal uitvoeren
Eveneens hoog in de top tien staat het verbeteren van de samenwerking tussen uitzendbureaus en publieke partijen, zoals UWV Werkbedrijf en de gemeenten. “De samenwerking op de mobiliteitscentra gaat steeds beter, daar zijn we blij om. Niettemin willen we die samenwerking graag bij wet regelen: wie werkloos wordt, gaat verplicht voor de claimbeoordeling naar UWV Werkbedrijf en voor een baan naar een uitzendbureau. Op die manier besparen we veel uitkeringsgelden.”

Een punt dat hiermee verband houdt, is punt 8: ‘Doe landelijk wat landelijk kan’. Van der Gaag: “Think global, act local, dat geldt zeker voor de arbeidsmarkt. Daarom zijn er veel taken bij gemeenten neergelegd. Toch houden wij een sterk pleidooi om zaken waarover je landelijk afspraken kunt maken, ook landelijk te regelen. Doe je dat niet, dan wordt het bijna onmogelijk om per sector, bijvoorbeeld in CAO’s, of per gemeente afspraken te maken die ook nog uitvoerbaar zijn.”

Gerelateerd nieuws
> Grootschalige aanpak laaggeletterdheid door uitzendbranche
> Uitzendwerk biedt kansen in crisistijd

Bron: ABU, 27 april 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek