loading
views

Stakingsmelding: Johma Salades

24 april 2010

Het ultimatum dat FNV Bondgenoten stelde aan Johma Salades in het Twentse Losser, is vrijdagmiddag verlopen. Maandag 26 april leggen de werknemers het werk neer tussen 13.00 en 16.00 uur.

Sociaal plan
Jan Verhoeven, bestuurder FNV Bondgenoten: “Erg jammer, maar de werkgever weigert halsstarrig te komen met een voorstel voor een goed sociaal plan. Bovendien wil Johma bezuinigingen in de arbeidsvoorwaarden afspreken. Wij willen eerst een sociaal plan alvorens we gaan praten over eventuele offers. De noodzaak van deze bezuinigingen is niet onomstotelijk bewezen door Johma.”

Reorganisatie
Onderhandelingen van het bedrijf met FNV Bondgenoten over een sociaal plan bij een reorganisatie en over bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden waren eerder deze week vastgelopen. Hierop stelde de vakbond Johma het ultimatum dat vrijdag om 13.00 uur verliep. Johma wil 70 van de ruim 200 arbeidsplaatsen schrappen en vraagt van de werknemers die blijven een offer in hun arbeidsvoorwaarden.

FNV Bondgenoten erkent dat er maatregelen moeten worden genomen, maar eist voor de vertrekkende werknemers een normaal sociaal plan. Het bod van Johma wordt door de medewerkers als mager ervaren. De bond is nog niet overtuigd van de noodzaak van offers in de arbeidsvoorwaarden.

Bron: FNV Bondgenoten, 23 april 2010


Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek