loading
views

ABU: ruimte voor rouwverwerking Poolse uitzendkrachtenABU24 april 2010

Polen is met het dodelijk ongeluk van de Poolse president en vele prominenten geconfronteerd met een onvoorstelbaar groot drama dat grote emoties oproept in de Poolse samenleving.

De uitzendbranche heeft als grootste werkgever in Nederland ruim 45.000 Poolse uitzendkrachten werken. ABU-aangesloten uitzendondernemingen zullen waar mogelijk hun Poolse uitzendkrachten tijdens de herdenkingsdienst en staatsbegrafenis aanstaande weekend in de gelegenheid stellen deze op hun manier mee te beleven.

Ruimte voor rouwverwerking
Drs. J.H. (Jurrien) Koops, adjunct-directeur van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen): “In Nederland zijn zo’n 100.000 Polen werkzaam, van wie ruim 45.000 bij onze aangesloten uitzendondernemingen. Wij vinden het belangrijk dat deze Poolse uitzendkrachten ieder op hun eigen manier in de gelegenheid worden gesteld om met dit drama en het verdriet om te gaan. Het is aan de uitzendondernemingen om zo nodig in overleg met opdrachtgevers hiervoor ruimte te creëren, op het werk dan wel in de huisvestingslocaties. Wij verwachten dat veel van onze leden hieraan gehoor zullen geven. Zo kunnen Polen in Nederland op een waardige manier de week van nationale rouw afsluiten.”

Bron: ABU, 14 april 2010FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek