loading
views

Deeltijdontslag via kantonrechter niet toegestaan

23 april 2010

Een werkgever probeerde de beleidsregels van het UWV-WERKbedrijf ten aanzien van deeltijdontslag te omzeilen door via de kantonrechter om een gedeeltelijke ontbinding van het dienstverband te vragen.

In principe is een gedeeltelijk ontslag van een werknemer om het aantal uren te reduceren, ofwel deeltijdontslag, juridisch wel mogelijk. Doordat ook voor deeltijdontslag een ontslagvergunning nodig is, blijkt deeltijdontslag in de praktijk echter alleen te kunnen wanneer een bedrijf anders in (bijvoorbeeld) grote financiële moeilijkheden komt.

Verzoek tot ontbinding bij arbeidsongeschiktheid
De werkgever vroeg om het ontbinden van het dienstverband en bood aan de werknemer daarna opnieuw, maar dan voor veel minder uren, in dienst te nemen. In deze zaak is de werknemer grotendeels arbeidsongeschikt, en werkt hij het aantal rest-uur dat hij nog wel arbeidsgeschikt is.

Weigering van ontbinding
De kantonrechter Sittard-Geleen heeft geoordeeld dat een dergelijk verzoek de overduidelijke bedoeling heeft om de normale ontslagregels te ontgaan. De kantonrechter meent dat hij daaraan alleen kan meewerken als de verzoekende onderneming door weigering van ontbinding bijvoorbeeld in grote financiële moeilijkheden komt. Dat was in deze zaak niet het geval, de werkgever wilde alleen van het deel dat de werknemer arbeidsongeschikt was af.

Verzoek afgewezen
De kantonrechter oordeelt dat door een dergelijk verzoek aan het stelsel van sociale zekerheid en ontslagbescherming wordt getornd. De erg eenvoudige ontbindingsprocedure, waarin hoger beroep niet mogelijk is, mag daarvoor niet gebruikt worden, aldus de kantonrechter. Dat hoort bij de wetgever thuis, niet bij de kantonrechter. Het verzoek tot ontbinding is derhalve afgewezen.

Bron: rechtspraak.nl, LJN: BL6533, Sector kanton Rechtbank Maastricht, 4 maart 2010

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek