loading
views

USG People – adviezen en koersdoel (update 22 april 2010)

Logo USG People22 april 2010

Keijser-advies
Het koersdoel voor USG People wordt verhoogd naar euro 13 van euro 11,60 door Keijser Capital. Ondanks dat de eerstekwartaalresultaten iets lager dan verwacht waren, verhoogt de Johan van den Hooven van Keijser Capital zijn verwachtingen licht vanwege het sneller dan verwachte herstel in een aantal landen. Hij stelt dat zowel Frankrijk, Italie als Duitsland goede groeicijfers lieten zien. Wel blijft Van den Hooven voorzichtig over het herstel in de Nederlandse markt, waarin USG op dit moment het zwakst presteert en dat is de reden waarom het advies hold blijft.

SNS-advies
USG People laat onderliggend een sterke omzettrend zien, stelt analist Frank van Wijk van SNS Securities vast, naar aanleiding van de eerstekwartaalcijfers. Hij schat in dat het herstelvermogen van het bedrijf wordt ondergewaardeerd. Hij verwacht een positieve impact van de cijfers op de koers. Het advies bij SNS is buy met een koersdoel van euro 17,50.

RBS-advies
USG People zal het enkele maanden kosten voordat een herstel in de Nederlandse markt in de verlies- en winstrekening zichtbaar wordt, aldus Mark Pieter de Boer van Royal Bank of Scotland (RBS). De Boer plaatst dit in de context van de daling van de autonome omzet in het eerste kwartaal van 20% in Nederland. De analist houdt het op het derde kwartaal voordat een herstel in Nederland zichtbaar wordt en dat impliceert dat de ebita-taxaties van analisten een risico herbergen. De Boer blijft daarom voorzichtig op het aandeel met een hold-advies en een koersdoel van euro 14,00.

KBC-advies
USG stelt met de Nederlandse activiteiten in de visie van KBC het meest teleur. Analist Margo Joris had de resultaten voor de belangrijke Nederlandse regio hoger ingeschat. De bank- verzekeringsgroep blijft bij het advies accumulate en een koersdoel van euro 16,00.

Gerelateerd nieuws
> USG People 1e Q 2010: omzet -/- 9%

Bron: fd, Keijser, 22 april 2010, RBS, 21 april 2010, SNS, 21 april 2010 en KBC, 21 april.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek