loading
views

Stakingsmelding: FloraHolland

22 april 2010

Vannacht om 24.00 uur verloopt het ultimatum dat CNV Dienstenbond heeft gesteld aan de directie van FloraHolland. Precies vanaf dat tijdstip volgt de eerste vakbondsactie bij het veilingbedrijf. Er vindt in Aalsmeer bij de afdelingen Aanvoer en Fustwasserij een werkonderbreking plaats.

Hierdoor stagneert de aanvoer van de bloemen. Later op de dag volgt in ieder geval nog een werkonderbreking in Naaldwijk.

Achtergrond acties

De lokaties voor de acties zijn niet willekeurig gekozen. Juist bij de afdelingen Aanvoer en Fustwasserij in Aalsmeer wil men drastisch korten op de toeslagen, wat de werknemers zo’n 5% aan inkomen gaat schelen. In Naaldwijk geldt een andere problematiek, maar met soortgelijke gevolgen. Daar wil de werkgever de distributiemedewerkers elke werkdag een kwartier later laten starten. Dat betekent wekelijks een uur verlies aan werk en inkomen. Medewerkers met een contract van 20 uur gaan er daardoor 5% op achteruit. De bonden eisen voor alle werknemers: een eerlijk en beter loon (3,75% over 27 maanden erbij) en een betere vergoeding voor onregelmatige werktijden.

Geen onderhandelingen op onderdelen
De wens die FloraHolland gisteren uitte om op onderdelen de onderhandelingen weer te openen is voor CNV Dienstenbond niet aan de orde. Wessel Breunesse: “Ons eisenpakket van dit moment is de ondergrens. FloraHolland zal dat volledig moeten omarmen. De tijd van draaien en dralen is voorbij!”

Bron: CNV Dienstenbond, 22 april 2010


Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek