loading
views

USG People 1e Q 2010: omzet -/- 9%

Logo USG People21 april 2010

USG zag in het eerste kwartaal van 2010 de omzet dalen met 9%. Het netto resultaat was 5 miljoen euro.

Kern resultaten eerste kwartaal 2010

  • De omzet bedroeg € 684 miljoen en was 9% lager dan vorig jaar in het eerste kwartaal (maart: -5% jaar-op-jaar, op basis van gelijk aantal werkdagen)
  • De brutomarge van 22,1% bleef vrijwel stabiel ten opzichte van de voorgaande kwartalen (4e kwartaal 2009: 22,1%, 3e kwartaal 2009: 21,9%); in het eerste kwartaal van vorig jaar bedroeg de brutomarge 23,6%
  • De operationele kosten bedroegen € 137 miljoen en bleven vrijwel stabiel op het lage niveau van het 4e kwartaal van 2009 (4e kwartaal 2009: € 136 miljoen); ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar waren de kosten 14% lager
  • De onderliggende EBITA kwam uit op € 8 miljoen (onderliggende EBITA 1e kwartaal 2009: € 11 miljoen)
  • De financiële positie werd versterkt door een aandelenemissie van € 86 miljoen

Van Campenhout
“In de eerste maanden van het jaar zagen we een voortzetting van de trend naar een herstel en dat is bemoedigend”, zei Herman van Campenhout, CEO van USG People. “In enkele landen behaalden we weer een toename in de omzet ten opzichte van vorig jaar. De duurzaamheid van het herstel dat de vorige kwartalen voorzichtig begon is zeker ook hoopgevend voor de landen die zich doorgaans later in de cyclus herstellen, waaronder Nederland. Hoewel we in de laatste weken in Nederland ook een eerste lichte verbetering in de aanvragen naar uitzendkrachten zagen, is het nog te pril om te spreken van een substantieel herstel in de voor ons belangrijke thuismarkt.

We hebben onze operationele kosten in het eerste kwartaal op een laag niveau gehouden, nadat we deze gedurende vorig jaar krachtig hadden gereduceerd. Daarnaast lopen de eerder aangekondigde samenvoegingen van labels in Nederland, Spanje en Duitsland volgens plan. In samenhang met onze versterkte financiële positie, door de aandelenuitgifte die we in maart hebben gedaan, kunnen we goed inspelen op een herstel in onze markten, zowel commercieel als financieel.”

Nederland
Nederland realiseerde een omzetdaling van 20 procent.

Gerelateerd nieuws
> USG 4e Q 2009: omzet -/-22%
> USG: Herman van Campenhout nieuwe CEO
> USG – advies SNS verhoogd naar buy
> USG 3e Q 2009: -/-27% omzet

Bron: USG, 21 april 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek