loading
views

Bedrijfsjurist en Manager Juridische Zaken 2010USG Juristen

21 april 2010

USG Juristen, onderdeel van uitzendbureau USG People N.V., organiseert in samenwerking met Van Diepen Van der Kroef Advocaten dit jaar voor de vijfde keer de verkiezing van de Bedrijfsjurist en de Manager Juridische Zaken van het jaar.

Hiermee bevestigt USG Juristen de recent verschenen rapporten die duidelijk maken dat de bedrijfsjurist terrein wint, waar de advocatuur andere wegen zoekt voor haar dienstverlening.

Bedrijfsjurist van het jaar

De toegevoegde waarde van de bedrijfsjurist staat daarmee niet meer ter discussie. Juristen die vakinhoudelijke kennis, betrokkenheid bij de onderneming en gevoel voor maatschappelijke verhoudingen op de juiste wijze weten te combineren, komen in aanmerking voor de belangrijke titels. Kandidaten kunnen tot 1 oktober 2010 op www.bedrijfsjuristvanhetjaar.nl worden aangemeld.

Toegevoegde waarde

“De positie van de bedrijfsjurist is de afgelopen vijf jaar veranderd. De bedrijfsjurist wordt niet langer om advies gevraagd, maar om een standpunt. Eén oorzaak is de ontwikkeling in de maatschappij. De toegevoegde waarde van de bedrijfsjurist krijgt (noodgedwongen) de welverdiende waardering”, aldus Karin Korstanje, algemeen directeur van USG Juristen. “De bedrijfsjurist die wij zoeken beschikt vanzelfsprekend over de juiste juridische bagage. Maar de jury kijkt ook naar de manier waarop de bedrijfsjurist écht waarde aan de onderneming toevoegt. De manager juridische zaken is het natuurlijke juridisch boegbeeld. Niet door positie alleen, maar ook door het respect en gezag dat wordt verkregen op de werkvloer én in de bestuurskamer.”

De jury
De jury bestaat voor deze vijfde editie uit voorzitter Bob Wessels (Hoogleraar Internationaal Insolventierecht aan de Universiteit Leiden), Eric Dorrestijn (General Counsel B2B KPN), Christ’l Dullaert (Directeur Le Tableau), Axel Hagedorn (partner Van Diepen Van der Kroef Advocaten), Ben Knüppe (CEO Dexia Bank Nederland N.V.), Valentijn Ouwens (Directeur Open Programs van de Baak) en Rob Wesseling (General Counsel van Van Gansewinkel groep BV).

Nomineren

Bedrijfsjuristen en managers juridische zaken kunnen tot 1 oktober online worden aangemeld op www.bedrijfsjuristvanhetjaar.nl. De jury bepaalt aan de hand van de aanmeldingen en gesprekken met de kandidaten wie de titels van deze vijfde editie in de wacht slepen.

Op 25 november 2010 worden de winnaars in het wereldwijde hoofdkantoor van Heineken te Amsterdam bekend gemaakt. Naast de awards ontvangen de winnaars een aansprekend prijzenpakket en een speciaal ontworpen beeldhouwwerk, vervaardigd door Ilse Moonen, jurist én beeldend kunstenaar.

Gerelateerd nieuws
> Bedrijfsuitje: een ontspannende of juist risicovolle onderneming?
> Werkgever ook bij bedrijfsuitje aansprakelijk

Bron: USG Juristen, 21 april 2010FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek