loading
views

Neomax introduceert vacaturesite Twilliciteer.nl

20 april 2010

Neomax, IT-detacheerder op het gebied van beheer, support en infrastructuur, introduceert Twilliciteren. Twilliciteren is solliciteren via Twitter. Op www.twilliciteer.nl kunnen kandidaten via een tweet solliciteren op een nieuwe baan.

Gelijk aan het reguliere sollicitatieproces is dat kandidaten zichzelf zo goed mogelijk moeten verkopen, anders is dat de kandidaat bij twilliciteren slechts 140 tekens kan gebruiken om zichzelf te profileren en een goede uitnodiging naar het CV te formuleren. Met de introductie van twilliciteer.nl speelt Neomax in op de trend van werving via social media.

Motivatie in 140 tekens
Gebruikers van Twitter kunnen alle beschikbare informatie narrowcasten naar hun eigen behoeften. Omdat Twitter inmiddels verbonden is aan veel belangrijke vacaturesites en aan social networks, zoals Hyves, Facebook en Linkedin, krijgen geïnteresseerden direct bericht over potentieel interessante vacatures. Via twilliciteer.nl kunnen zij meteen reageren op het vacature-aanbod van Neomax of een open sollicitatie sturen. Uiteraard worden twillicitaties niet openbaar gemaakt op de publieke Twitter account van Neomax, aldus het bedrijf. Stephan Bosman, commercieel directeur van Neomax: “De kracht van twilliciteren is dat kandidaten in 140 tekens kunnen motiveren waarom zij geschikt zijn. Dit bespaart de kandidaat de moeite van het schrijven van een motivatiebrief. Aan de andere kant is het voor de potentiële werkgever waardevol om te zien of de kandidaat zichzelf in korte bewoordingen goed kan profileren. Kortom, een nieuwe vorm van de bekende elevator pitch.”

‘Tweederde van de sollicitaties via social networks’
Neomax is in 2009 gestart haar focus in het wervingsproces te verleggen naar social networks. Inmiddels signaleert het bedrijf dat tweederde van de sollicitaties die zij ontvangt loopt via social networks. De overige 33 procent komt binnen via vacaturesites, bannering en eigen werving. Het bedrijf is erg succesvol in deze manier van werven en heeft in het eerste kwartaal van 2010 al 39 kandidaten aangenomen. Neomax stelt zich ten doel om in 2010 in totaal 100 nieuwe medewerkers aan te nemen.

Werving via social networks
Stephan Bosman: “Neomax is de eerste detacheerder die een volledige social network integratie heeft bereikt, zowel op het gebied van aanbod (vacatures) als vraag (kandidaten). Wij richten ons op startende en ervaren ICT’ers, natuurlijk zijn juist zij erg actief online. Wij zien dat we door onze aanwezigheid op social networks en via twilliciteer.nl heel veel reacties krijgen op onze vacatures. Ik kan iedereen dan ook zeker adviseren om de opkomst van werving via social networks serieus te nemen.”

Gerelateerd nieuws
> Social media reddingsboei recruitment 2010?
> Vacatures via Twitter: twitjobs.nl

Bron: Neomax, 20 april 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek