loading
views

ABU week 9-12: omzetdaling 7%ABU20 april 2010

Vorige periode was er nog sprake van een krimp van 13% in uren en 12% in omzet, maar in periode 3 (week 9 – 12) daalde het aantal uren met 6% en de uitzendomzet nam af met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze periode telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus niet gecorrigeerd.


ABU week 9-12 omzetdaling 7%; klik voor grotere afbeelding

Industrie stijgt met 9%
Voor de medische sector gold dat het aantal uren daalde met 18% en dat de omzet met 16% afnam. De administratieve sector liet een daling zien van 17% in uren en 18% in omzet. De uren in de industriële sector vertoonden voor het eerst sinds lange tijd een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 9%. Het aantal uren in de technische sector daalde met 9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en de omzet daalde ook met 9%.

Op weg naar herstel
Voor het eerst sinds de laatste periode van 2007 is er weer een sector die groei in uren vertoont, dit is een belangrijk teken dat de Nederlandse economie weer op weg is naar herstel. Traditioneel is het de industriële sector die als eerste een positief beeld laat zien, later volgt groei in de administratieve sector.

Gerelateerd nieuws
> ABU week 5-8: omzetdaling 12%
> ABU week 1-4: omzetdaling 8%
> ABU week 49 – 53: omzetdaling 23%

Bron: ABU, 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek