loading
views

OTTO Work Force neemt meerderheid in EAR Holding voor 1 Euro (update 15 april)

OTTO14 april 2010

OTTO Work Force heeft een meerderheidsbelang genomen in EAR Holding.

Onder EAR Holding vallen de werkmaatschappijen E&A Technische Uitzenddiensten, De Uitzendcentrale, De Payrollcentrale en De Uitzendschilder.

De aandelen zijn overgenomen van Empresaria Group. De koopprijs is Euro 1,-.

Empresaria kocht het belang in 2007. EAR Holding had de laatste drie jaar een negatief eigen vermogen, verloor in 2009 GBP 0,7 miljoen op een omzet van GBP 4,7 miljoen, en bezat in 2008 nog een schuld van een kleine EUR 650.000.

EAR Holding
EAR Holding heeft vestigingen in Den Haag, Amstelveen en Nijkerk en haalde in 2008 een omzet van 8 miljoen euro en in 2009 een omzet van 5 miljoen euro. De werkmaatschappijen richten zich op uitvoerende functies op LBO en MBO niveau (in met name de elektrotechniek, bouw- en schildersbranche) en zijn erkend leerbedrijf voor diverse opleidingsrichtingen. Alle werkmaatschappijen zijn lid van de ABU/VPO en NEN 4400-1 gecertificeerd.

EAR Holding blijft zelfstandig opereren en gaat rapporteren aan de directie van OTTO Work Force.

Van Gool over deze nieuwe overname
“De overname van EAR Holding past in onze strategie om door te groeien naar een meer full-service uitzendbureau, waarin alle facetten van het uitzenden vertegenwoordigd zijn. Bovendien creëren we door EAR Holding openingen in verschillende nichemarkten, waaronder de schildersbranche”, aldus Frank van Gool, de directievoorzitter van OTTO Work Force.

Ook Adrie Achterberg, algemeen directeur van EAR Holding, is blij met de aandelenwisseling: “OTTO is een snel groeiende onderneming. Wij kunnen profiteren van hun internationale kennis en marketingapparaat”.

OTTO op overnamepad
Eerder dit jaar maakte OTTO Work Force de overname bekend van Olympia Polen en Olympia Duitsland met een gezamenlijke omzetverwachting van ruim 50 miljoen euro in 2010.

Gerelateerd nieuws
> OTTO Work Force neemt Olympia Duitsland over
> OTTO bestaat 10 jaar, gesprek met Frank van Gool
> OTTO neemt Olympia Polen over
> OTTO breidt directie uit

Bron: OTTO Work Force, 14 april 2010 en Empresaria Group, 14 april 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek