loading
views

Monster: online vacatureaanbod stijgt opnieuw in maartLogo Monsterboard13 april 2010

Het online vacatureaanbod in Nederland is ook in maart licht gestegen. De index voor maart is met 3 punten naar 88 gestegen. Dit is 22% lager dan in dezelfde periode in 2009. Deze daling is minder sterk dan in februari, toen de daling op jaarbasis nog 30% bedroeg.

Dit blijkt vandaag uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt, uitgegeven door Monsterboard.

Monster

Landbouw en visserij grootste toename
Marketing, PR & media zag in maart (met een index van 53 punten) als enige sector een vergelijkbare score als in 2009. De groei op maandbasis ligt in alle sectoren tussen de 5% en 7%. Landbouw en visserij zag de sterkste toenemende vraag naar personeel ten opzichte van februari (met een indexgroei van 122 naar 130). Op jaarbasis zag de sector Toerisme en Horeca met 8% nog de sterkste daling (met een index van 169 naar 155).

Limburg
Limburg kende in maart de sterkste groei in recruitment van alle provincies. Op jaarbasis daalde recruitment echter in alle regio’s.

Europa herstelt sneller
Het herstel van de vacaturemarkt verloopt in Europa sneller dan in Nederland. De arbeidsmarktindex steeg in Europa ook met 3 punten van 101 in februari naar 104 in maart. Op jaarbasis kende Europa met een afname van 7% echter een veel sterker herstel dan Nederland. Alle landen in Europa registreerden groei, met uitzondering van Frankrijk, waar het vacatureaanbod stabiel bleef. Het Verenigde Koninkrijk kende de grootste toename op jaarbasis.

Het volledige Monsterboard rapport »

Gerelateerd nieuws
> Monster: online vacatureaanbod februari licht gestegen
> Monster: online vacatureaanbod januari daalt weer
> Monster: eerste kwartaalstijging vacatures sinds 2008

Bron: Monsterboard Nederland en Monsterboard Europa

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek