loading
views

Stakingsmelding: ECT gaat door met acties

9 april 2010

De acties bij containeroverslagbedrijf ECT gaan door. De werknemers leggen komende dagen een aantal keer voor korte tijd het werk neer.

De stakingen op donderdag, vrijdag en maandag duren elk twee uur. Mochten ook deze acties tot niets leiden dan worden de stakingen langer, voorspelt vakbondsbestuurder Niek Stam. “ECT houdt tot nu toe voet bij stuk en we zien dat niet snel veranderen.”

De nieuwe cao
De vakbond en het containeroverslagbedrijf liggen overhoop over de nieuwe cao. De bond wil een minimum sectorcao, ECT wil dat niet. Stam: “In zo’n cao staan minimale afspraken waar alle bedrijven aan moeten voldoen. Op die manier is het niet mogelijk om te concurreren op arbeidsvoorwaarden.”

De oude cao liep april vorig jaar af. Sindsdien waren de bonden en ECT in gesprek over een nieuwe afspraken. In december liepen die onderhandelingen stuk. Sinds vorige week voeren de werknemers actie, nadat op 1 april het ultimatum van de bond afliep.

Over ECT
ECT is het grootste containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Het bedrijf is eigendom van het Hongkongse conglomeraat Hutchinson Whampoa, dat wereldwijd grote belangen in havens heeft.

Gerelateerd nieuws
> Stakingsmelding: containeroverslagbedrijf ECT Rotterdam
> Stakingsmelding: ECT Rotterdam legt na Pasen werk neer

Bron: FNV Bondgenoten, 8 april 2010


Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek