loading
views

Hays: stijging netto vergoedingen 2% in Q1 2010

LogoHays8 april 2010

Hays, één van de grootste Britse uitzendorganisaties, zag haar netto vergoedingen over het eerste kwartaal van 2010 op kwartaalbasis toenemen met 2%. Deze groei was vooral te danken aan de omzettoename van 7% in de regio Azië-Pacific.

Op jaarbasis rapporteerde de uitzender een gemiddelde toename in netto vergoedingen van 5%, met de sterkste groei in Groot-Brittannië en Ierland, te weten 18%. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers die Hays vandaag publiceerde.

Tijdelijke segmenten deden het beter dan de permanente: waar het segment voor tijdelijke banen een toename zag van 8%, kende het permanente segment een toename van slechts 1%.

Tekenen van herstel en stabilisering
De uitzender ziet sterke groei in Brazilie, vroege tekenen van herstel in Duitsland en stabilisering in de meeste andere landen in, behalve Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). In het Verenigd Koninkrijk ziet Hays op kwartaalbasis groei in de private sector, in gang gezet door kortingen in de publieke sector. Aldus Alistair Cox, Bestuursvoorzitter van Hays, in een commentaar op de kwartaalresultaten.

Structurele groei
Hays stelt beter dan ooit in de positie te zijn om cyclische en structurele groei te realiseren in alle markten, terwijl die op termijn herstellen.

Netto kosten
De recruiter zag netto vergoedingen in het eerste kwartaal van 2010 afnemen met 5%, net als in dezelfde periode vorig jaar (tijdelijke plaatsingen -12%, permanente -6%). De netto vergoedingen voor de private sector namen af met 8%, terwijl de publieke sector zelfs een daling van 17% kende.

Op kwartaalbasis namen de netto vergoedingen echter wel toe, met 2%. Ook het aantal medewerkers nam toe met 2%.

Gerelateerd nieuws
> Hays: daling netto vergoedingen 30% in Q4 2009
> Hays: daling netto vergoedingen 37% in Q3 2009
> Hays boekt 43% minder winst

Bron: Hays, 8 april 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek