loading
views

AH to go discrimineerde bij werving personeel

2 april 2010

Winkelketen AH to go heeft bij de werving en selectie van personeel voor stationswinkels gediscrimineerd op grond van ras en leeftijd. Managers hebben tegen hun hoofdkantoor gezegd dat ze van daaruit geen Marokkanen moeten sturen om in de winkels te werken.

Ook hebben sommige winkels leeftijdseisen gesteld voor alle banen, ze wilden alleen jonge mensen aannemen. Voor eenvoudige startersbaantjes mag dat. Maar de winkels doen dat voor alle banen en dat mag niet. Dit stelde de Commissie van Gelijke Behandeling (CGB) vandaag vast op grond van emailverkeer tussen het hoofdkantoor en enkele filiaalmanagers.

AH to go
De AH to go-vestigingen op stations (zie ook bericht Volkskrant)vallen onder het beheer van Servex BV, dochterbedrijf van NS, dat meerdere horeca- en retailketens op NS-stations beheert. Servex is daarmee verantwoordelijk voor de overtredingen.

Verboden onderscheid
Het bureau doet dit naar aanleiding van een e-mail van het hoofdkantoor. Uit de e-mail blijkt dat enkele winkels aan het hoofdkantoor hebben gevraagd om geen gegevens van Marokkanen te sturen. Uit het onderzoek is niet gebleken dat daadwerkelijk kandidaten van Marokkaanse afkomst zijn afgewezen. In dat opzicht is er dus geen verboden onderscheid gemaakt. Maar de Commissie stelt vast dat het interne verzoek om geen gegevens van Marokkanen te sturen, op zichzelf wel direct (verboden) onderscheid naar ras inhoudt.

Leeftijdsdiscriminatie voor startersfuncties toegestaan
Ten slotte blijkt uit de e-mail dat leeftijd een rol speelt bij het werven en selecteren van nieuw personeel. Dit levert onderscheid naar leeftijd op en dat is in beginsel verboden. Maar onder omstandigheden is zo’n onderscheid gerechtvaardigd en dus niet verboden. Een rechtvaardiging kan te maken hebben met het soort baan waar het om gaat. Het is een winkel bijvoorbeeld toegestaan om voor echte startersfuncties – zoals vakkenvullers – alleen jonge mensen aan te nemen.

Leeftijdseisen voor alle banen
Het probleem is dat in de e-mail geen onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende soorten banen die in de winkels voorkomen. De Commissie heeft uit de uren van de dag waarvoor nieuwe medewerkers worden gezocht, afgeleid dat de leeftijdseisen voor alle banen gelden. De keten heeft dit ook bevestigd. Het selecteren op grond van leeftijd is in een aantal winkels een eigen leven gaan leiden en bij alle banen toegepast. Verboden onderscheid naar leeftijd dus.

Bron: CGB, april 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek