loading
views

Betere positie zzp’er beloofd met wetsvoorstel

1 april 2010

Goed nieuws voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers): zij moeten straks makkelijker kunnen meedingen naar opdrachten van de overheid.

Demissionair premier Balkenende zegt dat zo’n versoepeling in de aanbestedingswet nog deze week door demissionair minister Van der Hoeven van Economische Zaken uit de doeken wordt gedaan. Het wetsvoorstel ligt nu voor advies bij de Raad van State.

Betere positie zzp’ers
Balkenende deed zijn aankondiging gisteren in de Kamer, die het kabinet er al langer op wijst dat het voor zzp’ers en kleinere ondernemers een veelal kansloze zaak is om een overheidsopdracht binnen te halen omdat er meestal veel en hoge eisen worden gesteld. Hoewel Balkenende aangaf dat hij over de invulling van dit besluit ‘geen verdere details kan geven’, riepen VVD, D66 en PvdA hem alvast op zich ook in Europa sterk te maken voor een betere positie van zzp’ers als het om Europese aanbestedingen gaat. Volgens Balkenende zal Van der Hoeven ‘dit zeker aankaarten in Brussel’.

Digitaal informatieloket
Overigens wilde hij ook nog kwijt dat er maatregelen op stapel staan om zzp’ers beter te ondersteunen in economisch mindere tijden. Zo komt er voor hen een digitaal informatieloket met een overzicht van alle regels en faciliteiten die de overheid biedt.

Bron: SC online, 1 april 2010

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek