loading
views

30 mln euro voor werkloosheid eerder ingezetLogo SZW
28 december 2009

Staatssecretaris Klijnsma van SZW stelt, in het kader van de crisismaatregelen, 30 miljoen euro eerder beschikbaar uit de ESF-meerjarenbegroting. Dit geld zal worden gebruikt om de werkloosheid in Nederland het hoofd te bieden.

Het bedrag komt bovenop de 50 miljoen euro die hier al voor is gereserveerd vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het geld is bedoeld als steun bij het scheppen van meer banen in de Europese Unie. Met het extra geld kunnen gemeenten, UWV Werkbedrijf en opleidings- en ontwikkelingsfondsen van sectoren mensen aan de slag helpen die niet zo gemakkelijk aan een baan komen.

Na de crisis is “iedereen hard nodig”
Klijnsma: “Juist in deze tijd van groeiende werkloosheid is het belangrijk te investeren in het weer aan het werk helpen van mensen. Dit is vooral een steun in de rug van mensen die al een hele tijd geen werk hebben of hebben gevonden. We hebben na de crisis namelijk iedereen hard nodig.” Het ESF-geld wordt gebruikt om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten voor mensen die moeilijk aan de slag kunnen komen zoals gedeeltelijk-arbeidsgeschikten met een aanvullende WWB of UWV-uitkering, mensen zonder uitkering die willen werken, Wajongers (jonggehandicapten) of 55-plussers met een uitkering van het UWV of de gemeente.

Gerelateerd nieuws
> Regeling biedt maximale ondersteuning voor Wajongers
> Overzicht maatregelen werkgelegenheid

Bron: SZW, 24 december 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek