loading
views

Ontslag uitzendkracht door opdrachtgever mag

22 december 2009

Een opdrachtgever kan een uitzendkracht onder bepaalde voorwaarden ontslaan ookal bestaat er geen contractuele relatie. De rechter kan in dat geval beslissen om bepalingen toe te passen uit het arbeidsovereenkomstenrecht.

De opdrachtgever wordt dan, net als de werkgever, gehouden aan de begrippen redelijkheid en billijkheid jegens de uitzendkracht. Zo blijkt uit het oordeel van het Hof in Leeuwarden omtrent het ontslag van een uitzendkracht die door de werkgever werd verdacht van diefstal.

Diefstal en ontslag door opdrachtgever
Het betreft een busbedrijf die via een opdrachtgever schoonmakers in dienst heeft. Hij verdenkt een uitzendkracht van diefstal en ontslaat die vervolgens. In de uitleenovereenkomst is bepaald dat de busonderneming personeelsleden kan vervangen wanneer daarvoor gegronde reden is.

Wegzendrecht terecht gebruikt
De kantonrechter oordeelt in eerste instantie dat de werkgever geen gebruik had mogen maken van dit contractuele wegzendrecht, omdat de diefstal niet voldoende is bewezen. In hoger beroep beslist het Hof echter anders, op grond van latere politieverhoren, waaruit blijkt dat de werknemer de diefstal deels heeft erkend. De opdrachtgever heeft derhalve op goede gronden gebruikgemaakt van het wegzendrecht en niet onrechtmatig gehandeld.

Bron: rechtspraak.nl, LJN: BH4827, Gerechtshof Leeuwarden, 17 februari 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek