loading
views

Niche uitzendbureau Rvaring ‘past in de tijd’14 december 2009

Niche uitzendbureaus als Rvaring zijn ondanks de crisis blijven groeien. Ons businessmodel past in de tijd, aldus Menno Meijer, oprichter van Rvaring, in een interview met de Telegraaf.

Meijer verwacht dat senior werknemers steeds gewilder zullen worden, als gevolg van de vergrijzing en de nog stijgende levensverwachting.

Leeftijdsdiscriminatie
In Nederland worden oudere werknemers nu nog regelmatig gediscrimineerd, op grond van cliché vooroordelen als ‘te duur’ en ‘vaker ziek’, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Zo heeft 6,8% van de werkende 55-plussers in ons land zich gediscrimineerd gevoeld op grond van leeftijd tegenover een Europees gemiddelde van 2,7% (volgens gegevens van Eurofound in 2008). Zelfs de overheid blijkt, ondanks het eigen doorwerkbeleid voor ouderen, geen 50-plussers aan te nemen. Minister Donner van SZW zelf heeft onlangs gesteld dat ouderen “te duur” zijn.

Ouderen minder vaak ziek
Onderzoek van Sheila de Vries van TNO toont echter aan dat iemand van zestig net zo vitaal is als iemand van 45 enkele generaties geleden. Meijer: “Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het ziekteverzuim bij onze senior uitzendkrachten buitengewoon laag is, minder dan 1%.” Onderzoek, eveneens van TNO, bevestigt dat ouderen minder vaak ziek zijn, hooguit wat langer uit de running.

Senior bespaart kosten
Meijer: “Pas echt duur is het, als een bedrijf om de drie jaar een nieuwe selectieprocedure moet starten om een jong en onervaren iemand aan te nemen in te werken.” Als HRM afdeling ben je zo euro 40.000 verder, aldus Meijers. “Senioren zijn loyaler, ze jobhoppen minder. Dat bespaart kosten.” Bovendien beschikken ze over “de juiste mentaliteit en ervaring.”

Gerelateerd nieuws
> Leeftijdsdiscriminatie meest gehoorde klacht
> Meer discriminatie op leeftijd dan op afkomst
> Werkloze 45-plussers gediscrimineerd

Bronnen: Telegraaf, 14 december 2009 en TNO, Eurofound, SZW


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek