loading
views

Randstad: aantal uitzendkrachten VS groeitLogo4 december 2009

Randstad kende in de laatste twee weken van november in de Verenigde Staten voor het eerst in drie jaar een toename van uitzendkrachten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit liet de uitzender vandaag weten in een persbericht. De toename van uitzendkrachten in de VS zou een teken van herstel van de algehele uitzendmarkt kunnen zijn.

Relatief herstel
Randstad kende in oktober en november nog altijd een daling van de omzet. In oktober was de afname van de omzet per werkdag wereldwijd 21% ten opzichte van een jaar eerder, terwijl die daling in september nog meer dan 25% bedroeg. Ook november zag relatief een verbeterde omzet, wat overigens een minder sterk signaal van herstel is, aangezien vorig jaar rond die tijd de uitzendmarkt juist flink in elkaar zakte.

Nederland en andere landen

In Nederland is de omzet van het bedrijf nog niet op z’n retour, maar wel stabiel. Dit is het gevolg van het laat-cyclische karkater van de grote dienstensector in ons land. De omzetcijfers in landen met meer vroeg-cyclische activiteiten – zoals productie en industrie – zijn wel verbeterd. Polen, Portugal, Denemarken en Zweden zagen zelfs groei, en Duitsland en Groot-Brittannië toonden tekenen van verbetering.

Gerelateerd nieuws
> Randstad – ING verhoogt advies naar buy
> Uitzendmarkt VS herstelt, EU in juni 2010?

Bron: Randstad, 4 december 2009FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek