loading
views

Een vijfde werkgevers reageert niet op sollicitatie4 december 2009

Een vijfde van de werkgevers reageert niet op sollicitaties. Dat blijkt uit het onderzoeksproject SollRespons van Internet-Id uit Groningen.

Dit cijfer contrasteert overigens met onderzoek van Digitaal-Werven, waaruit blijkt dat maar liefst een derde van alle bedrijven in 2009 niet reageert. SollRespons heeft in 2005 en 2007 verkennend onderzoek gedaan naar de wijze waarop Nederlandse organisaties omgaan met sollicitanten. In februari tot en met juli 2009 heeft het bedrijf ruim honderd organisaties, verdeeld over 13 branches, laten benaderen door verschillende soorten (fictieve) sollicitanten. De resultaten van beide onderzoeken zijn gebundeld in SollRespons 2009.

Online en open sollicitatiemogelijkheden beperkt
Uit dit onderzoek blijkt het volgende: “Alle organisaties die reageerden, deden dit veelal (ruim) binnen 10 werkdagen. Toch reageerde bij één op de vijf sollicitaties de werkgever in het geheel niet. Het grootste verschil tussen gerichte en open sollicitaties was, zoals logischerwijs is te verwachten, het reactiepercentage. Hoewel nagenoeg alle organisaties online vacatures presenteerden, waren de mogelijkheden online en open te solliciteren veelal beperkt. Op 35 van de 117 gerecenseerde sites vonden we geen uitgebreide organisatieomschrijving. Door slechts 49 organisaties werden de arbeidsvoorwaarden genoemd. 81 organisaties verschaften geen informatie over de sollicitatieprocedure.”

Scores
“Eén werkgever, een uitzendorganisatie, noteert op het ‘mysterie onderzoek’ door de sollicitanten de maximumscore. Op de vacaturescan scoren 7 organisaties het maximum. De overall individuele winnaar is in editie 2009 afkomstig uit de Energie branche. In de staart van het SollRespons peloton treffen we organisaties uit de branches Food, ICT, Bouw en Verzekeringen. Voor wie interesse heeft in de ‘Volledige Rapportage’ van SollRespons, de versie is via 1 klik te downloaden op www.sollrespons.nl, maar is niet gratis ». De gratis ‘Preview & Inhoud’ kunt u ook hier downloaden »

SollRespons

SollRespons is een onderzoeksproject van Internet-Id te Groningen. Deze organisatie ontwikkelt en exploiteert webconcepten, onder andere op het gebied van solliciteren en recruitment. Internet-Id heeft ook de websites van de onderzochte organisaties bekeken, met name de vacaturegedeelten. Verder werd een enquête afgenomen onder 1.400 kandidaten (sollicitanten en ex-sollicitanten) en zijn een vijftal diepte interviews met HRM-mensen van gerenommeerde werkgevers uitgewerkt.

Gerelateerd nieuws
> Eén op drie bedrijven reageert niet op sollicitatie

Bron: SollRespons, 4 december 2009FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek