loading
views

Uitzendbureau beboet wegens ontbrekende werkvergunning30 november 2009

Een uitzendbureau in Schijndel is het oneens met het opleggen van een zestal boetes voor het aan het werk helpen van drie Poolse chauffeurs en drie Poolse slopers zonder werkvergunning. De totale rekening kan oplopen tot 72.000 euro.

De Arbeidsinspectie kwam er achter dat het bureau niet voor werkvergunningen had gezorgd van in totaal zeven chauffeurs. Daarnaast had het uitzendbureau drie Poolse slopers zonder werkvergunning uitgeleend. Poolse werknemers hebben overigens sinds medio 2007 geen werkvergunning meer nodig binnen de EU. De betreffende zaken dateren voor die tijd.

Boetes voor Poolse chauffeurs tot 48.000 euro
Het uitzendbureau moet zeven boetes van elk 8.000 euro betalen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een van de boetes geschrapt. Drie van de boetes vecht het uitzendbureau aan.

Boetes voor Poolse slopers 24.000 euro
In de zaak van de drie Poolse slopers is de opgelegde boete 24.000 euro. Deze boete werd door de rechtbank in Den Bosch geschrapt, omdat het uitzendbedrijf niet als werkgever kan worden aangemerkt, maar minister Donner heeft deze uitspraak donderdag in hoger beroep aangevochten.

Boete-totaal tot 72.000 euro
De uitspraak van de Raad van State in Den Haag volgt binnen enkele weken, dan zal duidelijk worden of het bureau toch de totale boete moet betalen. Als het bureau beide zaken verliest, loopt de totale rekening op tot 72.000 euro.

Gerelateerd nieuws
> Tuinder niet beboet om inhuren Polen
> Donner: economie heeft Polen nodig

Bron: Brabants Dagblad en De Ondernemer, 30 november 2009FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek