loading
views

Randstad start re-integratiemodule met ASRNaar website Randstad
Logo ASR

31 augustus 2009

Randstad en ASR verzekeringen zijn een samenwerkingsverband gestart met een re-integratiemodule voor werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn.

Uit cijfers van het UWV blijkt dat het om eenderde van alle arbeidsongeschiktheidsaanvragen gaat. De module moet werkgevers veel tijd en geld uitsparen en werknemers na twee jaar ziekte bij werkeloosheid steunen.

De re-integratiemodule
De ASR Re-integratiemodule is een uitbreiding op de conventionele verzuimverzekering van ASR. Randstad biedt werknemers voor wie na zes maanden ziekte binnen de eigen organisatie geen passend werk is gevonden, begeleiding naar nieuw werk buiten de organisatie. Als na twee jaar ziekte, incluis re-integratietraject, geen passend werk is gevonden, ontvangen zij een nieuw arbeidscontract van Randstad HR Solutions voor maximaal twee jaar.

Module vanaf 1 september af te sluiten
Werkgevers kunnen vanaf 1 september 2009 op asrverzekeringen.nl/verzuim alle informatie over de ASR Re-integratiemodule vinden. Daar staat onder andere de informatieve brochure ‘Werkgever, werknemer en re-integratie’ van Herman Verhoef van het ASR Adviesbureau Fiscale en Juridische Zaken. Hierin staan op overzichtelijke wijze alle rechten en plichten voor ondernemers die met re-integratie te maken krijgen. De module kunnen zij vanaf 1 september 2009 afsluiten via hun verzekeringsadviseur.

ASR Conventionele Verzuimverzekering
De ASR Re-integratiemodule is alleen af te sluiten in combinatie met de ASR Conventionele Verzuimverzekering. Deze verzekering dekt de wettelijke verplichting het loon van een zieke werknemer tijdelijk of zelfs volledig door te betalen tijdens de eerste twee ziektejaren.

Gerelateerd nieuws
> Uitzendbureaus belangrijk bij re-integratie

Bron: ASR, 27 augustus 2009FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek