loading
views

TMC Group H1 2009: omzet -/- 3,9%Logo TMC

21 augustus 2009

TMC Group, The Member Company nv heeft de resultaten van het eerste half jaar 2009 gepubliceerd.

Over de eerste helft van 2009 is een nettoverlies geboekt euro 5,6 mln. (Vorig jaar was de nettowinst euro 2,3 mln). Dit komt volgens TMC mede door afschrijving op goodwill, verkregen door overname van Adapté in 2007, terwijl dit onderdeel nu tegenvallende resultaten liet zien.

Omzet
De omzet daalde met 3,9% tot euro 19,7 mln van euro 20,5 mln een jaar eerder. Het resultaat voor rente, belasting, afwaarderingen en amortisatie daalde met 68% tot euro 1,1 mln.

Toelichting Manders
Bestuursvoorzitter Thijs Manders: “Veel van onze grote opdrachtgevers, met name die actief zijn in de halfgeleiderindustrie, hebben het afgelopen half jaar een terugval in omzet en resultaat gekend. Daar we ook onder zware economische omstandigheden bij willen dragen aan het succes en de resultaten van onze opdrachtgevers, hebben wij onder meer ingeleverd op onze tarieven. Mede dankzij de kwaliteit van onze werkondernemers zijn wij een goede partner gebleken en
hebben we een aanzienlijke leegloop weten te voorkomen.”

Geen voorspelling voor H2 2009
En: “Dat we dit eerste half jaar desalniettemin met een positief operationeel resultaat (voor impairment) hebben afgesloten, is een compliment voor onze totale organisatie. Hoewel we geen voorspellingen kunnen en willen doen voor de tweede helft van het jaar, hebben we vertrouwen in de toekomst. Ons businessmodel heeft zich ook in zware tijden volop bewezen.”
TMC verwacht niet dat de vraag naar hoogwaardige specialisten substantieel zal aantrekken. In de tweede helft van 2009 moeten de eerder genomen reorganisatiemaatregelen zichtbaar worden in de resultaten.

Over TMC Group
Consulting & Engineering company, TMC Group, voert met haar circa 406 hoogopgeleide professionals projecten uit op locatie bij opdrachtgevers. Dit zijn vooraanstaande bedrijven binnen de (non-) profit sector zoals o.a. Philips, ASML, Océ, TNO, DSM, Nuon–Heliantos, Essent, Vebo, Ministerie van Defensie en Gemeente Amsterdam.
TMC Group profileert zich per 1 januari 2009 in de markt met de volgende 3 member companies:
– TMC Technology
– TMC ICT
– Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek

Gerelateerd nieuws
> TMC splitst TMC Technologie & ICT

Bron: Persbericht TMC Group NV en fd.nl, 21 augustus 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek