loading
views

DPA H1 2009: omzet -/- 25%Logo DPA

21 augustus 2009

DPA heeft haar resultaten over H1 2009 gepubliceerd. Het nettoverlies liep op tot 2 miljoen euro tegen een verlies van 1,3 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet viel met een kwart terug tot 28 miljoen euro. Onderdeel DPA Nederland, waar DPA de meeste omzet behaalt, heeft sterk gesneden in aantal medewerkers. ,,Het aantal opdrachten binnen grote mantelcontracten, specifiek in het financiële segment op MBO-niveau, is teruggelopen”, aldus het bedrijf.

Focus op hoger en specialistisch geschoold personeel
DPA wil zich meer gaan richten op de lucratieve detachering van hoger en specialistisch geschoold personeel. De vraag naar deze krachten wordt minder hard geraakt door de economische crisis.

Supply Chain loopt goed
Supply Chain, het onderdeel van DPA, dat hogeropgeleid en specialistisch personeel uitleent voor inkoop, logistiek en procesbewaking, wist als enige meer omzet te genereren. Supply Chain, dat de meeste marge oplevert voor DPA, is goed voor bijna een kwart van de omzet.

Kasstroom
De kasstroom was de eerste zes maanden van dit jaar positief (933.000 euro), mede dankzij een emissie die het bedrijf eind juni deed. Vorig jaar was nog sprake van een negatieve kasstroom van 566.000 euro.

Geen aanvullende financiering nodig
De schuld is teruggebracht tot 4,4 miljoen euro, tegen 11,6 miljoen euro een jaar eerder. DPA verwacht geen aanvullende financiering nodig te hebben.

Gerelateerd nieuws
> DPA: emissie levert 2,2 miljoen op
> DPA – Aviva vergroot belang tot 16,60%
> DPA zoekt afdekking risico bankenconvenant

Bron: Persbericht DPA, 21 augustus 2009 en telegraaf.nl. Zie ook fd.nl.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek