loading
views

Olympia, Tènce en Tempo-Team zien lichte verbetering


 
| FlexNieuws » |
 

Logo19 augustus 2009

Twee verslaggevers van Eindhovens Dagblad hebben in de regio Eindhoven diverse uitzendbureaus bezocht en gevraagd of er al licht aan het eind van de tunnel wordt waargenomen.

Olympia
“De eerste helft van 2009 was dramatisch”, aldus David van Harten, franchisenemer voor Olympia in Eindhoven, Best, Veldhoven en Valkenswaard. “Ik verwachtte dat het nog erger zou worden, maar ik zie nu juist een lichte opleving over de hele linie. Bedrijven gaan toch weer voorzichtig vacatures uitzetten. In de bouw- en transportsector niet. Maar verhuisbedrijven en productiebedrijven hebben weer tijdelijk werk. Zelfs in de maakindustrie zie je een opleving, ASML heeft weer tientallen plaatsen. Vooralsnog zijn de meeste vacatures voor korte duur, dus het is afwachten of het stand houdt.”

Van Harten: “Ik ben heel erg aan het duimen, ja. We lopen als uitzendbranche altijd een half jaar vooruit op de reële economie, dat bleek ook bij de vorige crisis. Als het herstel dat ik nu zie doorzet, verwacht ik een heel mooi najaar.”

Logo Tènce

Tènce
“Begin dit jaar was het aantal vacatures twintig procent gedaald”, volgens manager marketing Roy Ploum van Tènce. “We zien het nu stukken beter worden, ook in Zuidoost-Brabant, we zitten nog maar een paar procent onder vorig jaar. Logistiek en de automotive sector zijn nog steeds moeilijk. Maar de foodindustrie, die met name in Helmond zit, doet het goed. Ook zijn er nog genoeg vacatures in de schoonmaak, de zorg, bij callcentra en in de afvalsector.”

Logo Tempo-Team

Tempo-Team (Randstad)
Volgens Remie van de Craats, districtsmanager Zuidoost-Brabant en Midden-Brabant voor Tempo-Team, móet het wel beter gaan. “We hebben de grote klap al gehad. Als je ziet hoe drastisch het werk in de regio Eindhoven is teruggelopen, dan hebben we de bodem bereikt. Als bedrijven afbouwen tot het minimum hoeft er maar het minste of geringste te gebeuren of ze moeten externe mensen inhuren. Nu zien we dat het aantal uitzendkrachten dat we aan het werk hebben stabiliseert.”


Bron: ED.nl, 19 augustus 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek