loading
views

Hockeyster Maartje Paumen tot 2012 ambassadeur Randstad


 
| FlexNieuws » |
 

19 augustus 2009

Randstad verlengt het ambassadeurschap van hockeyinternational Maartje Paumen tot en met 2012.

De HR-dienstverlener ondersteunt Olympisch kampioen Paumen in deze periode door onder meer de combinatie van topsport en het volgen van een hbo-studie aan de Randstad Topsport Academie mogelijk te maken.

Hbo-opleiding
Paumen volgt sinds 2006 een opleiding commerciële economie aan de Randstad Topsport Academie in Rotterdam. De opleiding is speciaal afgestemd op haar trainings- en wedstrijdschema. “In principe wordt alles aangepast aan mijn hockeyprogramma en heb ik een studiebegeleider met wie ik een planning maak. Dat werkt perfect!”, aldus Paumen. “Als ambassadeur van Randstad kan ik op het hoogste niveau spelen en tegelijkertijd werken aan mijn maatschappelijke carrière na de sport. Na mijn studie kan ik alle kanten op.”

Samenwerking met hogescholen Rotterdam en Deventer
De Randstad Topsport Academie is een samenwerkingsverband van de Hogeschool Rotterdam, de Saxion Hogeschool Deventer en Randstad. Zo’n 100 sporters volgen hier een hbo-opleiding die topsport naast studeren mogelijk maakt. Sinds 1999 hebben al tientallen (top)sporters met succes de opleiding gevolgd, waaronder Kristie Boogert, Teun de Nooijer, Edith Bosch en Trinko Keen.

Carrière Coaching
Naast de Randstad Topsport Academie biedt Randstad als Partner in Sport van NOC*NSF sporters nog meer hulp bij een carrière tijdens of na de sport. Al in de talentfase biedt de Randstad Carrière Coaching passende ondersteuning. Sporters kunnen hier terecht met vragen over studiekeuze, stage, loopbaan en bemiddeling naar de arbeidsmarkt. Voor (oud)topsporters ná hun sportcarrière bestaat het Randstad Transitie Traject. Een loopbaanadviseur adviseert en begeleidt een sporter van de actieve sport naar een maatschappelijke carrière. Ook coaches kunnen terecht bij Randstad voor deze begeleiding.

Goud op de werkvloer
NOC*NSF, Stichting Sport & Zaken en Randstad werken samen in het initiatief ‘Goud op de Werkvloer’. Dit initiatief biedt topsporters de mogelijkheid om tijdens hun actieve sportcarrière relevante werkervaring op te doen bij ‘topsportvriendelijke’ bedrijven en organisaties. Ook oud-topsporters die volledig beschikbaar zijn voor werk komen hiervoor in aanmerking. Oud beachvolleyballer Bram Ronnes is vanaf 1 september als programmamanager verantwoordelijk voor dit project.

Bron: persbericht 19 augustus 2009Randstad.nl

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek