loading
views

Randstad krijgt faciliteit van Euro 125 miljoen18 augustus 2009

Randstad is met Fortis Bank Nederland een faciliteit van Euro 125 miljoen overeengekomen. Dat maakte Randstad vandaag in een persbericht bekend.

Randstad kan met deze faciliteit de te ontvangen tegoeden van debiteuren van de Belgische onderdelen verkopen aan Fortis tot een maximum van 125 miljoen euro.

Randstad ziet deze faciliteit als een verzekeringspolis. Deze polis moet – in geval van nood – de bestaande kredietfaciliteit van ruim Euro 2 mrd beschermen. Door de tegoeden te verkopen kan de nettoschuld worden verlaagd. De faciliteit loopt voor ten minste 18 maanden en kan ten alle tijden worden geactiveerd.

Schuldenlast na overname Vedior
Randstad heeft voor de overname van Vedior, en vlak voor de kredietcrisis, een kredietfaciliteit van ruim Euro 2 mrd tegen gunstige voorwaarden (2% rente) afgesloten. Randstad mag van haar banken niet meer dan 3,5 keer het brutobedrijfsresultaat (EBITDA) aan netto schuld op de balans hebben staan. Als in de komende tijd dit convenant wordt geschonden zal Randstad een hogere rente moeten betalen, vandaar de verzekeringspolis. De bankratio’s worden bepaald op de cijfers van de laatste vier kwartalen, de verwachting is dat de komende twee kwartalen beduidend slechter zullen uitvallen dan de relatief goede laatste twee kwartalen van 2008. De kans dat Randstad dus gebruik moet maken van deze polis is aanwezig.

USG People heeft onlangs een vergelijkbare deal gesloten.

Gerelateerd nieuws
> USG People verruimt bankenconvenant, versterkt balans

Bron: Randstad, 18 augustus 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek