loading
views
0 reacties
Rob Berbers

Column Rob Berbers: de koopjesjager

Directeur van FaseVijf, Bemiddelaars voor Bemiddelaars te Bussum. Gespecialiseerd in het bemiddelen van mensen binnen de commerciële arbeidsbemiddeling voor vaste en interim posities. Kent die branche op zijn duimpje omdat hij sinds 1990 daarin op directieniveau (vast en interim) werkzaam is. Lid van diverse raden van advies en de laterale denktank ‘Not Just Von Braun’. Getrouwd met Milou en vader van drie kinderen. X

logo FaseVijf


Wie is Rob Berbers?
Directeur van FaseVijf, Bemiddelaars voor Bemiddelaars te Bussum. Gespecialiseerd in het bemiddelen van mensen binnen de commerciële arbeidsbemiddeling voor vaste en interim posities. Kent die branche op zijn duimpje omdat hij sinds 1990 daarin op directieniveau (vast en interim) werkzaam is. Lid van diverse raden van advies en de laterale denktank ‘Not Just Von Braun’. Getrouwd met Milou en vader van drie kinderen.

Klanten
In een nieuwe serie columns beschrijft Rob Berbers types klanten, die hij en zijn collega’s leren kennen tijdens bemiddelingstrajecten. Herkenbaar?


De koopjesjager


Zou je daar niet van opkijken? Stel je voor: je staat op, en loopt slaperig en geeuwend naar de deurmat. Daar ligt de krant, en een grote kop op de voorkant schreeuwt je toe: “Kakà komend seizoen onder contract bij FC Veendam.”

Twijfel
Dat is pas nieuws! Maar terwijl je de krant openslaat, bekruipt je de twijfel. Is dit een grap? Wat bezielt die man? Kan dat wel goed gaan?

Transfer zonder toekomst
De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Natuurlijk is dat geen goed idee, zo’n transfer waar geen enkele toekomst in zit. De profvoetballer in kwestie zal zijn redenen wel hebben. De ontvangende partij is echter ieder denkvermogen kwijt, verblind als zij is door wat een geweldige kans lijkt, maar in wezen een geweldige bedreiging is.

Bodem schatkist
Ook wij zien de Kakà’tjes en de Veendammen in de markt. Mensen die zich laten verleiden te tekenen voor een baan die ver onder hun maat is. En aan de andere kant zien we bedrijven die mensen in dienst nemen op een plek die te laag in de boom is voor de nieuwe werknemer. Dat doet zo’n nieuwe werknemer omdat hij of zij werk en inkomen nodig heeft en dat in deze crisis niet goed kan vinden. Althans, niet goed passend. Wij adviseren deze kandidaten om dit niet te doen, maar kunnen ook niet bij hen in de portemonnee kijken. De beweegredenen van de overgekwalificeerde kandidaat zijn te begrijpen: er moeten immers monden gevoed en auto’s gereden worden, de bodem van de schatkist is bereikt.

Vereerd
Minder goed te begrijpen is het bedrijf dat deze kandidaat aanneemt. Zij zien een fantastische kandidaat en zijn vereerd dat die in haar geïnteresseerd is. Zo’n kans, denken ze, kunnen ze niet laten lopen. Want stel je eens voor wat de kandidaat allemaal wel niet voor het bedrijf gaat betekenen!

Boomerang
Een ieder ziet de teleurstelling al aankomen. De overgekwalificeerde werknemer houdt zijn ogen open voor iedere kans die zich aan gaat dienen. Krijgt hij de kans, dan is hij zo weer weg. Op naar passend werk. Dat gaat zich ook uiten in zijn performance. Sterker nog, doordat hij onder zijn niveau moet gaan werken wordt hij eerder wrokkig en bokkig. En zo iemand wil je niet in je gelederen hebben. Wat een kans leek, blijkt een boomerang in het gezicht van de opdrachtgever.

Lamborghini voor boodschappen
Daarom: trap niet in die val. Je pakt toch ook niet de buikschuivende Lamborghini als je gewoon boodschapjes wilt gaan doen?


Rob Berbers, FaseVijfRob Berbers
FaseVijf

Reageren?
r.berbers@fasevijf.nl

In een maandelijkse column beschrijft Rob Berbers klanten en kandidaten, die hij en zijn collega’s leren kennen tijdens bemiddelings-
trajecten. Verscheidene typen passeren de revue, waaronder de ‘Koopjesjager’, de ‘Kandidaat die niet geboren is’, de ‘Angstige latent-werkzoekende Kandidaat’ en de ‘Gouden Kooi-kandidaat’.

Meer over Rob Berbers en links naar zijn andere columns »


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek