loading
views

USG People ziet kans op overnamesLogo USG People24 juli 2009

Uitzender USG People ziet groeikansen in de huidige markt. De uitzender boekte over het tweede kwartaal van dit jaar een winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill (ebita) die lager uitkwam dan vorig jaar, maar wel beter was dan de verwachtingen.

Dit resultaat kwam uit op euro 12 mln tegen euro 62,5 mln vorig jaar. Analisten raamden dit op euro 6,1 mln. USG voorziet nog geen significante verbetering van de markt in de tweede helft van het jaar, aldus het uitzendbedrijf vrijdag in het persbericht.

Meer winstgevendheid
Wel verwacht het bedrijf dat de kostenbesparingen op jaarbasis meer gaan opleveren dan gedacht; euro 75 mln tegen een eerdere verwachting van euro 60 mln. Bovendien zet USG People in op een positieve wending van het hefboomeffect bij een aantrekkende economie, waardoor de winstgevendheid met meer dan de gewoonlijke 2,7% van de afgelopen jaren, aldus chief financial officer (CFO) Rob Zandbergen vrijdag tijdens een persconferentie over de cijfers over het kwartaal van dit jaar.

Stabilisering omzet
USG zegt in de huidige marktomstandigheden groeikansen te zien en overweegt kleine overnames van bedrijven in problemen, waarbij de focus ligt op commerciële activiteiten, aldus Zandbergen vrijdag tegen FD.nl/DJ. De onderneming is al circa een jaar flink actief om de kosten omlaag te krijgen. Zandbergen ziet de stabilisering van de omzetontwikkeling ook in de eerste weken van juli doorzetten.

Gerelateerd nieuws
> Uitzender USG People schrapt merken
> USG People: verlies Q2 2009 euro 6 miljoen
> Alex Mulder: USG moet in merken snijden

Bron: fd, 24 juli 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek