loading
views
0 reacties
Rob Berbers

Column Rob Berbers: na de vakantie ‘full swing’ ertegenaan

Directeur van FaseVijf, Bemiddelaars voor Bemiddelaars te Bussum. Gespecialiseerd in het bemiddelen van mensen binnen de commerciële arbeidsbemiddeling voor vaste en interim posities. Kent die branche op zijn duimpje omdat hij sinds 1990 daarin op directieniveau (vast en interim) werkzaam is. Lid van diverse raden van advies en de laterale denktank ‘Not Just Von Braun’. Getrouwd met Milou en vader van drie kinderen. X

Wie is Rob Berbers?
Directeur van FaseVijf, Bemiddelaars voor Bemiddelaars te Bussum. Gespecialiseerd in het bemiddelen van mensen binnen de commerciële arbeidsbemiddeling voor vaste en interim posities. Kent die branche op zijn duimpje omdat hij sinds 1990 daarin op directieniveau (vast en interim) werkzaam is. Lid van diverse raden van advies en de laterale denktank ‘Not Just Von Braun’. Getrouwd met Milou en vader van drie kinderen.


Kandidaten-intermezzo

In een maandelijkse column beschrijft Rob Berbers types kandidaten, die hij en zijn collega’s leren kennen tijdens bemiddelingstrajecten. In dit intermezzo bereidt Rob Berbers zich voor op de ‘post-zomer-reces’.


Het is een zeer hectisch jaar geweest, met een enorme teruggang in de branche van de commerciële arbeidsbemiddeling: ontslagen, faillissementen, marges die onder druk staan, en een omzetverlies van soms wel meer dan 35%.

Alle zeilen bij
Het gaat je niet in de koude kleren zitten. Het lijkt op autorijden met de handrem erop; het kost veel energie, maakt een hoop lawaai en het stinkt behoorlijk. Vooruitkomen doe je daarbij ook al niet echt. Kortom, het is geen leuke tijd en het is niet fijn om zo te werken. Zeker niet aangezien deze zaken de toeleverancier van deze branche niet onberoerd laten. Ook wij hebben behoorlijk in moeten grijpen, kosten moeten reduceren en alle zeilen bij moeten zetten.

Uitbodeming, nog geen curve omhoog
We gaan niet bij de pakken neerzitten. Ik ben een ras-optimist en vertrouw op de eerste tekenen van herstel die ik hier en daar in de branche en bij mijn relaties bespeur. Het zal een uitbodeming zijn, nog geen curve omhoog. Daarmee ben al ik tevreden. We zitten misschien op het niveau van 2006, maar ja toentertijd aten we toch ook allemaal een goed belegde boterham. Dat is dan ook het verschil met de pessimisten; zij maken problemen van hun kansen, wij maken kansen van onze problemen.

Full swing het post-zomer-reces in
Tja, en dan nu maar eens op vakantie, uitrusten van het harde werken sinds de zomer van 2008 en na de vakantie er weer full swing tegen aan. Wij staan na de zomer in ieder geval weer vol energie en met goede hoop en vertrouwen klaar voor onze klanten en kandidaten. Mijn agenda staat nu al weer vol met afspraken bij bedrijven die in de post-zomer-reces de draad weer oppikken. Zij gaan ons briefen zodat wij de kandidaten kunnen gaan vinden voor keyposities om de slag naar de curve van herstel niet te missen.


Rob Berbers, FaseVijfRob Berbers
FaseVijf

Reageren?
r.berbers@fasevijf.nl

In een maandelijkse column beschrijft Rob Berbers klanten en kandidaten, die hij en zijn collega’s leren kennen tijdens bemiddelings-
trajecten. Verscheidene typen passeren de revue, waaronder de ‘Koopjesjager’, de ‘Kandidaat die niet geboren is’, de ‘Angstige latent-werkzoekende Kandidaat’ en de ‘Gouden Kooi-kandidaat’.

Meer over Rob Berbers en links naar zijn andere columns »


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek