loading
views

Nieuwe subsidieregelingen voor scholing werknemers

Logo UWV30 juni 2009

Met ingang van 26 juni 2009 kunnen werkgevers gebruik maken van twee nieuwe subsidieregelingen. Werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor een scholingsbonus om nieuwe werknemers om- of bij te scholen en voor een Ervaringsprofiel en Ervaringscertificaat (EVC).

Met de laatste twee wordt inzichtelijk gemaakt welke kennis en vaardigheden een werknemer heeft. De regelingen zijn er om werkgevers en werknemers te ondersteunen in de huidige economische crisis.

Voorwaarden scholingsbonus
Werkgevers kunnen voor een nieuwe werknemer een scholingsbonus aanvragen als bij zijn vorige werkgever sprake was van een van de volgende situaties:

  • Voor hem dreigde ontslag.
  • Zijn (tijdelijk) dienstverband zou eindigen binnen 4 maanden nadat hij bij u begint.
  • Hij werkte als uitzendkracht.
  • Hij werkte als oproepkracht.

Een andere voorwaarde is dat de werknemer na 1 januari 2009 bij u is begonnen. Ook mag hij tussen zijn vorige baan en het moment waarop hij bij u in dienst komt, geen WW-uitkering hebben gehad.

Ervaringsprofiel en Ervaringscertificaat (EVC)

Heeft u werknemers die op zoek moeten naar ander werk? Bijvoorbeeld omdat u minder werk heeft en tijdelijke contracten niet kunt verlengen? Dan kunt u hen voorbereiden op een overstap naar ander werk met een Ervaringsprofiel of een Ervaringscertificaat. Met zo’n profiel of certificaat wordt in kaart gebracht welke kwaliteiten de werknemer heeft, ook de kwaliteiten die hij (nog) niet met diploma’s kan aantonen. Er is een aantal erkende aanbieders die dit voor u kan verzorgen. UWV vergoedt soms de kosten daarvan.

Bron: UWV, 24 juni 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek