loading
views

RND: uitstel afdracht loonpremies ipv deeltijd-WW

26 juni 2009

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) pleit ervoor om de afdracht van premies, zoals loonbelasting, eens per drie maanden te laten plaatsvinden. Deze maatregel is volgens het RND veel goedkoper en kan in tegenstelling tot de deeltijd-WW zonder veel aanpassingen worden ingevoerd.

Dit schrijft de RND in een brief aan minister Donner en staatssecretaris De Jager. De RND wil dat ondernemingen in Nederland hierdoor meer financiële armslag krijgen. Ontslagen als
gevolg van kostenbeperkingen kunnen dan vooralsnog worden voorkomen.

Beter dan deeltijd-WW
De RND komt met haar voorstellen op een moment dat blijkt dat de deeltijd-WW is uitgeput. De regeling is sneller dan verwacht gestopt omdat bedrijven in financiële problemen alle medewerkers in de deeltijd-WW onderbrachten. Voor de detailhandel betekende de deeltijd-WW geen oplossing. De RND wijst erop dat deze maatregel veel goedkoper is voor het Kabinet en in tegenstelling tot de deeltijd-WW zonder veel aanpassingen kan worden ingevoerd. De regeling is ook veel eerlijker en biedt alle ondernemingen meer financiële armslag.

Vergelijkbaar met regeling btw-afdracht
De overheid zou dit besluit moeten nemen in de vorm van een tijdelijke maatregel vanaf het derde kwartaal van 2009 en heel 2010. Het gaat dan om een vergelijkbare regeling als bij de afdracht van de btw.

Bron: RND, 24 juni 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek