loading
views

Oprichtster uitzendbureau Topscore gaat vrijuit


 
| FlexNieuws » |
 

25 juni 2009

De strafzaak tegen Nora Storm, voormalig leidinggevende van uitzendbureau voor verslaafden Topscore, is geseponeerd. Hoewel de 63-jarige vrouw heeft erkend dat zij verantwoordelijk is voor valsheid in geschrifte, wordt ze niet vervolgd omdat ze uit haar functie is ontheven.

Onderzoek in de administratie wees uit dat in ieder geval in 2007 lang niet elke dag volledige ploegen aanwezig waren, terwijl er wel telkens werd betaald voor volledige ploegen omdat via Topscore wel werkbriefjes werden ingeleverd. Het geld is waarschijnlijk naar andere stichtingen vallend onder de overkoepelende stichting gegaan. Uit onderzoek is niet gebleken van zelfverrijking van de verdachte.

Topscore als subsidierelatie
De (deel)gemeente(n) hebben geen aangifte willen doen. Vertegenwoordigers hebben verklaard de relatie met Topscore meer als subsidierelatie te zien. Bovendien waren zij overwegend wel tevreden met de geleverde prestatie.

Voorwaardelijke seponering
Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs voor de valsheid in geschrifte. Omdat de vrouw de verantwoordelijkheid heeft genomen, geen formele taken meer heeft, en er bovendien veel meer controle op de stichtingen wordt uitgeoefend, kan de zaak voorwaardelijk geseponeerd worden. De algemene bevindingen uit het onderzoek zullen in een bestuurlijke rapportage aan de gemeente worden neergelegd.

Topscore
Topscore is een werkproject waarbij langdurig verslaafden in Rotterdam aan werk worden geholpen. Storm was de oprichtster van de stichting, die onder meer dagelijks schoonmaakploegen leverde aan deelgemeenten, een woningbouwvereniging en een openbaar vervoerbedrijf.

Bron: OM, 24 juni 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek