loading
views

Kelly – telewerk stimuleert werknemers


 
| FlexNieuws » |
 

Logo Kelly Services25 juni 2009

Mobiele communicatie technologie brengt een grote verschuiving tot stand in het gedrag van werknemers, en de balans tussen werk en privé. Maar liefst 84 procent van de respondenten in een internationaal onderzoek zegt dat zijn persoonlijke productiviteit hierdoor enorm is opgeschroefd.

Uit het onderzoek, gevoerd door uitzendorganisatie Kelly Services, blijkt dat drie kwart van de ondervraagden meent dat de mogelijkheid om constant in contact te blijven door middel van bijvoorbeeld smartphones en laptops, een positieve ontwikkeling is.

Telewerk stimuleert betrokkenheid werknemers
Ondanks het feit dat eenderde van hen meer uren maakt. Daarbij noemt 87 procent een beleid voor werk buiten kantoor als belangrijke factor. De mogelijkheid om op elk mogelijke locatie, op welk tijdstip dan ook, te werken, is een motiverende kracht achter verbeterde betrokkenheid van werknemers en zorgt voor een betere balans tussen werk en privé, is de conclusie van het onderzoek.

Grotere flexibiliteit
De verspreiding van mobiele technologie transformeert de wisselwerking van mensen met met hun werk en werkgever, aldus Kelly Services Executive Vice President en Chief Operating Officer George Corona. “Er is een overweldigende visie dat technologie in een grotere flexibiliteit van de werkafspraken voorziet, en een betere balans tussen werk en privé,” zegt hij.

Meer dan helft tevreden met balans werk-privé
Generatie Y (18-29 jaar) staan vooraan bij de technologieboost van de productiviteit, Generatie X (30-47 jaar) en baby boomers (48-65 jaar) ervaren significante efficiëntie voordelen. Wereldwijd zegt 35 procent van de werknemers meer uren te maken als gevolg van de nieuwe technologische ontwikkelingen, maar meer dan de helft (55 procent) is tevreden met de huidige balans tussen werk en privé.

Gerelateerd nieuws
> Werknemer wil maatschappelijk betrokken baan
> ‘Werk beïnvloedt gezondheid negatief’
> Flexibele werkgever wint strijd om personeel

Bron: Kelly Services, 24 juni 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek