loading
views

Eric Dantinne nieuwe topman Humares België


 
| FlexNieuws » |
 

Logo Humares25 juni 2009

De Nederlandse Humares Groep heeft de Belg Eric Dantinne aangesteld als topman voor alle Belgische activiteiten van de groep in de dochterbedrijven Impact Interim, TOP Interim en Maintec België.

Tegelijkertijd is Mark De Smedt – bij Humares reeds actief als directeur van dochter XPE Group, gespecialiseerd in hoogopgeleide professionals – toegetreden tot het
Executive Committee van de Humares Groep.

Over Eric Dantinne
Eric Dantinne (41) bekleedde tot op heden de functie van Executive Vice President
voor de maritieme divisie van Humares. Vanaf vandaag krijgt hij er de verantwoordelijkheid over de Belgische uitzendactiviteiten van de Humares Groep bij. Hiermee is hij na een periode in Frankrijk als commercieel directeur van Start People (vroeger Creyf’s) en zijn internationale opdracht vanuit Nederland voor Oceanwide -gespecialiseerd in de rekrutering van maritiem personeel- terug in zijn geboorteland, waar hij destijds als commercieel directeur van Creyf’s en Start People België de uitzendmarkt goed heeft leren kennen.

TOP Interim en Maintec erbij
Dantinne neemt de positie van afgevaardigd bestuurder van Impact Interim over van Caroline Santermans, die Impact Interim 10 jaar geleden startte en nu het bedrijf verlaat. Daarnaast krijgt hij ook de verantwoordelijkheid over TOP Interim – dat voornamelijk op de Waalse en Brusselse markt actief is – en de Belgische activiteiten van Maintec, dat in Nederland tot de top van de technische uitzendbureaus behoort. Eric Dantinne is blij met zijn nieuwe functie: “Caroline Santermans heeft samen met haar team in 10 jaar tijd een succesvol bedrijf opgebouwd, dat na de overname van TOP Interim nationale dekking kreeg in België. Samen met Maintec België zijn deze drie bedrijven goed voor een omzet van ruim 44 miljoen euro in België. Door een verdere implementatie van het ‘International Distance Matching’ concept, waarbij wij personeel in knelpuntberoepen kunnen aanwerven via de internationale rekruteringskantoren van de Humares Groep, voorzien wij de komende jaren een gezonde groei in België.” Impact Interim, TOP Interim en Maintec België zenden momenteel dagelijks al 150 internationale technische profielen uit in België.

Integratietraject
Alain Dehaze – CEO van Humares – is ervan overtuigd dat Eric Dantinne de juiste manop de juiste plaats is: “Eric zal zich eerst richten op de integratie van Maintec België
en TOP Interim – dat vooral actief is in het Waalse en het Brusselse gewest – in de organisatie van het Vlaamse Impact Interim. Met zijn perfecte tweetaligheid en zijn ruime managementervaring zal hij dit integratietraject in goede banen leiden.”

Mark De Smedt
Mark De Smedt (47) treedt toe tot het Executive Committee van Humares. De Smedt staat al sedert september 2008 aan het hoofd van de XPE Group, het dochterbedrijf van Humares dat bemiddelt in hooggekwalificeerde profielen voor de farmaceutische sector en de engineering in de Benelux. Voor De Smedt deze functie opnam, deed hij uitgebreide ervaring op in de uitzendsector als Managing Director Benelux voor Adecco en als voorzitter van AG Johnsen. “Mark De Smedt beschikt over zeer waardevolle ervaring en een bijzonder goede strategische visie. Ik ben daarom blij dat hij ingegaan is op onze vraag om het Executive Committee te versterken,” besluit Alain Dehaze, CEO van Humares Groep.

Gerelateerd nieuws
> Gertjan Holterman nieuwe bedrijfsdirecteur Maintec
> Flexabel en Maintec België verder als Maintec
> Humares versterkt Maintec

> Impact Interim neemt Top Interim over

Bron: Humares, 25 juni 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek