loading
views

UWV Werkbedrijf intermediair mkbLogo UWV20 juni 2009

UWV WERKbedrijf gaat de dienstverlening aan het midden-en kleinbedrijf (mkb) intensiveren. Op de mobiliteitscentra worden speciale steunpunten ingericht voor mkb-ondernemers. Hiervoor zet het WERKbedrijf tweehondervijftig extra werknemers in.

UWV doet dit vanwege de economische crisis en op aandringen van MKB-Nederland. Beide partijen tekenen op maandag 18 mei een convenant om de samenwerking te bekrachtigen.

Redelijk vacatureaanbod
Veel kleine en middelgrote bedrijven verwachten de komende maanden in de problemen te komen als gevolg van de verslechterde economische situatie. Op de mobiliteitscentra van UWV WERKbedrijf komen daarom adviseurs bij wie mkb-ondernemers terecht kunnen voor ondersteuning en advies over onder meer de regeling deeltijd WW, om- en bijscholing van werknemers, van werk-naar-werk bemiddeling en arbeidsmarktmaatregelen. Vanwege het redelijke vacatureaanbod ziet UWV WERKbedrijf nog volop kansen om personeel dat ontslagen wordt te plaatsen bij andere (mkb-) werkgevers.

De mobiliteitscentra
Sinds maart 2009 bestaat er een landelijk dekkend netwerk van drieëndertig mobiliteitscentra. De mobiliteitscentra zijn onderdeel van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de economische crisis te bestrijden. In de centra, die zijn opgezet door UWV WERKbedrijf, werken publieke en private organisaties zoals gemeenten, scholingsinstellingen en werkgeversorganisaties samen.

Gerelateerd nieuws
> UWV Marktplaats zet intermediairs buiten spel

Bron: MKB Nederland, 18 mei 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek