loading
views

Tempo-Team kiest voor LayarLogo Tempo-Team19 juni 2009

Uitzendconcern Tempo-Team lanceert samen met vier andere partners Layar, een nieuwe technologie voor de mobiele telefoon, ontwikkeld door SPRXmobile. Layar levert een combinatie van vooraf opgenomen beeld met bijbehorende informatie en een live beeld van de omgeving van de gebruiker.

Tempo-Team verwacht dat mobiele telefonie een belangrijke rol gaat spelen bij de actuele distributievraagstukken in de uitzendbranche.

Dubbel beeld
De Layar applicatie activeert bij het opstarten automatisch de camera. De GPS kan vervolgens de locatie vaststellen, terwijl het kompas de richting aangeeft waarin de telefoon wordt gehouden. Door tegen de zijkant van het scherm te tikken, kan de gebruiker wisselen tussen de lagen van het samengestelde omgevingsbeeld, de huidige, en het vooraf opgenomen beeld.

Brug tussen virtuele en fysieke wereld
De gebruiker van zo’n telefoon kan dan meteen zien wat bijvoorbeeld de omgeving is van door hem gevonden vacatures. Alle gegevens van de betrokken vestigingen zijn vantevoren aan de vacature gekoppeld, waarna het contact met de vestiging direct gemaakt kan worden. “Layar biedt uitstekende mogelijkheden om een brug te slaan tussen de virtuele en fysieke wereld, één van de belangrijke uitdagingen in onze branche”, aldus Arwin van Wermeskerken van Tempo-Team. “Met de komst van deze slimmere applicaties zal ook de wijze waarop wij met onze flexwerkers communiceren en de wijze waarop wij hen weten te bereiken veranderen.”
Layar

Layar – werkelijke en virtuele wereld één
Toepassingen van Layar zijn alleen mogelijk op toestellen met het Android-besturingssysteem (G1 en HTC Magic). Deze telefoons moeten voorzien zijn van een camera, een GPS en een kompas. Nederland is het eerste land waar Layar in gebruik wordt genomen. Naast Tempo-Team stappen Funda, ING, Hyves en Univé als launching partners in dit project. “Uiteindelijk zullen de werkelijke en de virtuele werelden één worden,” zegt Raimo van der Klein, medeoprichter van SPRXmobile.

Gerelateerd nieuws
> Uitzender Tempo-Team wint innovatieprijs

Bron: SPRXMoible, Layar en Tempo-Team, 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek