loading
views

Unique Uitzendburo start MKB Marktmonitor 2009


 
| FlexNieuws » |
 

Logo Unique18 juni 2009

Unique Uitzendburo is in samenwerking met TNO een uitgebreid onderzoek gestart in het MKB. De hoofdvraag van deze MKB Marktmonitor 2009 is: hoe reageren ondernemers op de crisis en wat zijn hun toekomstverwachtingen?

De resultaten van dit grootschalige onderzoek worden in oktober verwacht en vloeien voort uit ruim 4000 persoonlijke gesprekken met ondernemers.

Impact crisis
Het onderzoek, waarin de impact van de crisis en de toekomstvisie van de ondernemer worden gemeten, is opgebouwd uit drie onderdelen. Er wordt eerst breed gekeken naar de bedrijfsmatige impact van de crisis. Hoe gaan ondernemers nu om met vernieuwingen, besparingen en investeringen. Welke lessen hebben zij geleerd van de crisis en wat doen ze om zo goed mogelijk uit de crisis te komen? En wat verwacht de MKB’er van de toekomst?

Personeelsbestand en functie-inhoud
Daarna wordt ingezoomd op het personeelsbeleid. Aan bod komt onder andere de omvang en samenstelling van het personeelsbestand en de functie-inhoud. Tot slot wordt de rol van het uitzendbureau onder de loep genomen en welke verwachtingen ondernemers hiervan hebben.

Hoe doet het bedrijf het in de branche?
Met behulp van deze resultaten geeft Unique inzicht in de houding van ondernemers nu en de manier waarop ze zich voorbereiden op de toekomst. Ook ziet de ondernemer hoe zijn organisatie het doet ten opzichte van andere bedrijven in dezelfde branche of regio.

Knelpunten en ondersteuning ondernemers
“Unique wil ondernemers laten ondernemen”, aldus Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique. “Om te zorgen dat we ondernemers in deze tijd goed kunnen ondersteunen hebben wij samen met TNO de Marktmonitor ontwikkeld. De huidige markt is enorm turbulent en brengt ondernemers in een lastige positie. Wanneer we goed in kaart hebben waar de knelpunten precies liggen, kunnen we ondernemers optimaal ondersteunen en tevens inzicht geven in hoe andere bedrijven zich momenteel ontwikkelen.”

Deelname
MKB-ondernemers die geïnteresseerd zijn in deelname aan het onderzoek kunnen terecht bij Petra Heuts of Janine Out, via: info@unique.nl of 036-5299000.

Gerelateerd nieuws
> Unique introduceert kraamverlof voor vaders
> Vitae 5e keer op rij Beste Werkgever

Bron: unique, 18 juni 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek