loading
views

Justitie onderzoekt verkoop Thuiszorg Perfect aan Randstad17 juni 2009

Justitie doet onderzoek naar de gang van zaken rond de verkoop van Thuiszorg Perfect, een dochteronderneming van Icare, aan Randstad.

De fiscale opsporingsdienst Fiod-ECD onderzoekt een miljoenenfraude bij thuiszorgorganisatie Icare uit Meppel. Dat zei een woordvoerder van het functioneel parket donderdag 16 juni in het televisieprogramma Nova.

Topman Icare verdacht van oplichting
Voormalig Icare-topman Bart V. zou miljoenen euro’s in eigen zak hebben gestoken. Bart V. was van 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter van Icare, een van de grootste thuiszorginstellingen van het land. Justitie vermoedt dat hij privé heeft geprofiteerd van de verkoop van onroerend goed van Icare. Ook zouden hij en anderen geld hebben verdiend met de verkoop van Thuiszorg Perfect, een dochterbedrijf van Icare, aan Randstad. Hij wordt vervolgd voor oplichting, witwassen en belastingfraude.

Doorverkoop
In 2000 werd het verlieslijdende Thuiszorg Perfect verkocht aan een vrouwelijke kennis van Bart V. Kort daarop werd de onderneming weer verkocht aan Breevenen B.V. waarvan dezelfde vrouw directeur en enig aandeelhouder was. Op 1 december 2003 werd het bedrijf doorverkocht aan Randstad, dat Thuiszorg Perfect omdoopte tot Randstad Zorg Beheer B.V.

Intern rapport Achmea
Uit een intern rapport van Achmea, het zorgkantoor waaronder Icare valt, staat dat Icare Thuiszorg Perfect aan de vrouw heeft verkocht voor het symbolische bedrag van één gulden. Thuiszorg Perfect had op dat moment een negatief vermogen en ook liepen er diverse fiscale claims tegen het bedrijf.

AWBZ
In december 2003 zou Thuiszorg Perfect voor circa 7 miljoen zijn verkocht aan Randstad. Het geld werd gestort op de rekening van Breevenen B.V. Als het rechtstreeks was verkocht door Icare, waren de gelden, volgens het Achmea-rapport, beschikbaar gekomen voor de AWBZ. Op het moment van de verkoop aan Randstad was Thuiszorg Perfect een winstgevende onderneming geworden. Dit was vooral te danken aan Icare, dat veel werk aan de voormalige dochter uitbesteedde.

Justitie
Justitie is een onderzoek gestart naar de handelwijze van Bart V. en de vrouw en een onbekend aantal andere verdachten. Bart V. en de vrouw hebben twee weken vastgezeten. Op het huis van Bart V. in Zuidhorn is beslag gelegd.


Bron: Nova, 16 juni 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek