loading
views

Adecco: dieptepunt uitzendsector nog niet bereikt


 
| FlexNieuws » |
 

Logo Adecco17 juni 2009

’s Werelds grootste uitzendorganisatie Adecco verwacht voor 2010 geen herstel van de omzet. De vraag naar uitzendpersoneel blijft wereldwijd dalen en het dieptepunt in de uitzendsector is volgens de uitzender nog niet bereikt.

Dit blijkt uit een interview met financieel topman Dominik de Daniel woensdag in de Zwitserse krant Finanz und Wirtschaft. De Daniel: “We zien momenteel geen tekenen van herstel van de omzet.”

Koersverlies Randstad
De uitspraken van De Daniel hadden invloed op de koers van het aandeel Randstad woensdag op de beurs in Amsterdam. De op een na grootste uitzender ter wereld was een van de zwaarste dalers op het Damrak met een koersverlies van 3 procent.

Positieve noot
Uitzendorganisaties worden gezien als barometer voor de stand van de economie, ze merken als een van de eersten de gevolgen van een recessie. Uitzendpersoneel staat dan als eerste op straat. Een positieve noot is dat bij herstel uitzenders ook als eersten profiteren, omdat dan in eerste instantie inleenkrachten worden ingezet om de toegenomen vraag op te vangen.

Gerelateerd nieuws
> Adecco: Y-generation, een wereld te winnen
> Adecco: Q4 verlies 22 mln, januari omzet -25%
> Adecco: Rolf Dörig voorzitter Board of Directors

Bronnen: fuw.ch, 17 juni 2009 en fd.nl, 17 juni 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek