loading
views

Werkgever kan werknemer aan opzegging houden

26 januari 2009

Zoals het geval is bij de ontslagbrief van een apothekersassistente waarin staat dat zij haar besluit “weloverwogen” heeft genomen.

Een werkgever kan de werknemer aan de opzegging houden wanneer sprake is van een ondubbelzinnige en duidelijke verklaring.

Opzegging en schorsing wegens verdenking van diefstal
De werkneemster die haar baan als apothekersassistente heeft opgezegd, wordt tijdens de proeftijd in een parallel dienstverband bij een andere apotheek ontslagen. Vervolgens verzoekt zij haar voormalige werkgever de aanvaarde opzegging ongedaan te maken. De werkgever weigert dit echter. Kort voor het einde van het dienstverband heeft de werkgever de apothekersassistente geschorst wegens verdenking van diefstal van Viagrapillen uit de apotheek.

Niet onvrijwillig en onder dwang
De werkneemster stelt dat de werkgever zich jegens haar niet heeft gedragen als een goed werkgever en dat het dienstverband niet is geëindigd. Haar opzegging is volgens haar nietig omdat haar werkgever haar zou hebben gedwongen de bewuste ontslagbrief te schrijven. Het hof oordeelt dat de opzegging van de werkneemster welbewust en vrijwillig is geweest. De ‘oude’ werkgever gedraagt zich niet als een slecht werkgever door de werkneemster niet terug te nemen.

Bron: rechtspraak.nl, Hoge Raad, 26 september 2008, LJN BD5713

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek