loading
views

FNV: Donner laat duizenden zzp’ers in de kou staan11 juni 2009

De FNV is diep teleurgesteld over de uitkomsten van het overleg donderdag tussen minister Donner en de Tweede Kamer over het lot van duizenden zzp’ers die ten onrechte van fraude zijn beschuldigd.

Vanuit de WW een eigen zaak opstarten is vragen om problemen, waarschuwt FNV-bestuurder Hartveld. “De minister heeft weliswaar toegezegd dat hij al onze zaken opnieuw zal laten bekijken. Maar als dat op dezelfde manier gebeurt als de laatste keer, is het een loos gebaar. De bewijslast moet nu bij het UWV komen te liggen en niet meer bij de zelfstandigen”, aldus FNV-bestuurder Leo Hartveld.

Fraudeonderzoek niet stopgezet
Hartveld vreest dat duizenden andere zzp’ers die niet bij de FNV zijn aangesloten met hetzelfde probleem zitten. Verschillende kamerleden zegden voor het overleg met de minister toe te hameren op harde toezeggingen. Volgens Hartveld heeft de Kamer zich echter met een kluitje in het riet laten sturen. “Zo hebben ze ingestemd met de aanbesteding van de evaluatie van de huidige regeling, terwijl de regeling gewoon doorloopt. Dat kan maanden gaan duren. Het fraudeonderzoek wordt niet stopgezet. De problemen worden dus voor steeds meer mensen alleen maar groter. Ik waarschuw nogmaals iedereen om vooral niet vanuit de ww een eigen zaak te gaan opstarten. Dat is vragen om problemen.”

Nationale Ombudsman
De FNV beraadt zich op vervolgstappen, nu de minister zijn werk niet doet. Het inschakelen van de Nationale Ombudsman is daarbij niet uitgesloten.

Gerelateerd nieuws
> Duizenden zzp’ers ten onrechte van fraude beschuldigd

Bron: FNV, 11 juni 2009

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek