loading
views

Oudere met zwaar beroep ontzien in AOW-plan

8 juni 2009

Oudere met zwaar beroep ontzien in AOW-plan

Werkgevers en vakbonden moeten aangeven welke arbeid bestempeld kan worden als ‘zwaar werk’, zodat de oudere werknemers in deze beroepen (zij die vlak voor hun pensioen zitten) in aanmerking komen voor de overgangsregeling die hen ontziet in de AOW-plannen van het kabinet.

Donner
De sociale partners moeten dan wel laten zien hoe ze die ‘belastende’ beroepen in de toekomst minder zwaar gaan maken, stelt minister Donner van SZW.

Verkenning
De verkenning van Donner maakt deel uit van de notitie over de mogelijke invulling van het verhogen van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar, die op termijn vier miljard euro moet opleveren en waarover na 1 oktober 2009 definitief wordt besloten.

Bronnen: SZW, 5 juni 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek