loading
views

Randstad: 100 mln door latere afdracht van sociale premies


  
5 juni 2009
 
Randstad Holding nv zal in Belgie en Nederland tijdelijk voor circa euro 100 mln profiteren van een latere afdracht van sociale premies in Belgie en Nederland, aldus investor relations van Randstad donderdag tegen FD.nl
 
“We kunnen in Belgie vanaf het derde kwartaal tijdelijk onze verschuldigde sociale premies eenmalig een kwartaal later afdragen en dat helpt onze kasstroom en onze cash-behoefte en uiteindelijk ook het risico ten aanzien van ons bankenconvenant. Al dit soort maatregelen bieden het hele bedrijfsleven meer lucht”, aldus Lester Koele van investor relations van Randstad. Dit levert in Belgie circa euro 20 mln op.
 
80 mln ruimte in Nederland
Randstad zal ook ongeveer euro 80 mln ruimte ervaren als gevolg van een tijdelijk regeling in Nederland, volgens welke bedrijven hun BTW na e e n kwartaal in plaats van na e e n maand mogen afdragen. De Tweede kamer ging woensdag akkoord met deze tijdelijke maatregel. “Het effect daarvan zal waarschijnlijk echt zichtbaar worden in het derde kwartaal.”
 
Duitsland
In Duitsland profiteerde Randstad al in het eerste kwartaal van een versoepeling in de wetgeving voor werktijdverkorting waardoor uitzendkrachten met een vast contract en eigen medewerkers ook in aanmerking komen voor werktijdverkorting en waardoor het bedrijf deze krachten minder hoeft te betalen in het geval er geen werk voor hen is.
 
Frankrijk
In Europees verband wordt er al enige tijd gewerkt aan een versnelde betalingsdiscipline van overheden. De publieke sector betaalt doorgaans later dan de private sector. In Frankrijk moeten bedrijven nu al binnen zestig dagen betalen, waardoor Randstad in het eerste kwartaal euro 35 mln minder werkkapitaal had uitstaan. “Dat zal in het tweede kwartaal nog iets hoger uitkomen”, aldus de uitzender.
 
Gerelateerd nieuws
05-06-09 Randstad Vakantie & Jongeren Onderzoek 2009
03-06-09 Werving Holland Heineken House gestart
30-05-09 Randstad helpt studenten netwerken en solliciteren
 

Bron: FD.nl, 4 juni 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek