loading
views

Myler.nl moet dure bemiddelaar buitenspel zetten5 juni 2009

Nieuwe website brengt zelfstandigen zonder personeel en opdrachtgevers met elkaar in contact: www.myler.nl

Via Myler kunnen freelancers ook met elkaar netwerken en op de hoogte blijven van evenementen.

Initiatiefnemers
Myler is een initiatief van Achmea, Manpower en de Numa Group. Myler legt de verbinding tussen zzp’ers en toonaangevende opdrachtgevers. Ze krijgen toegang tot eersteklas opdrachten bij ambitieuze organisaties. Want Myler sluit contracten af met organisaties die hun volledige aanbod van opdrachten via Myler laten lopen.

Omzeilen van hoge tarieven
Het concept dat verzekeraar Achmea, uitzendbureau Manpower en consultancybureau Numa Group samen ontwikkelden, moet een einde maken aan de hoge tarieven van bemiddelaars, waaronder ook detacheerders. Dat zegt Mylers directeur Toon van Bodegom. ‘Door de grote vraag naar freelancers in de zakelijke dienstverlening zijn bedrijven jarenlang door intermediairs op torenhoge kosten gejaagd voor het inhuren van zzp’ers’, aldus de directeur die bovendien managing director is bij Numa Group.

Doorlenen
Vooral nu bedrijven door de economische crisis extra op hun portemonnee letten, zou het belangrijk zijn dat zij een freelancer kunnen inhuren zonder last te hebben van ondoorzichtige constructies. De directeur doelt daarbij vooral op bemiddelaars die ict’ers aan elkaar doorlenen. Van Bodegom: ‘Freelancers en hun opdrachtgevers weten vaak niet dat opdrachtbemiddelaars het uurtarief opdrijven tot meer dan het dubbele van het oorspronkelijke tarief.’ Een vast tarief van tien procent van de uurprijs die de freelancer hanteert, moet dat voorkomen.

ZZP-café
Naast opdrachten hebben eenpitters ook behoefte om te netwerken met andere freelancers, aldus de initiatiefnemer. Daarom organiseert Myler op diverse plaatsten in Nederland het ZZP-café. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zelfstandigen met elkaar netwerken. Van Bodegom hoopt in 2009 25.000 leden te werven.

Gerelateerd nieuws
> UWV Marktplaats zet intermediairs buiten spel
> ABN biedt zzp’ers werk via Associates.nl

Bron: Computable.nl, 3 juni 2009 en Myler.nl. Zie ook info.nl

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek