loading
views

SHB: Moszkowicz dreigt met geding tegen FNV


 


Logo SHB
3 juni 2009
 
Moszkowicz dreigt met geding tegen FNV
 
Een groep ontslagen SHB’ers heeft Robert Moszkowicz in de arm genomen om opheldering inzake het faillissement af te dwingen en om via een uitzendbureau weer in de haven te werk gesteld te worden. Die groep omvat volgens Moszkowicz in totaal 320 mensen.

 
De Amsterdamse advocaat Robert Moszkowicz dreigt met een ‘spoedprocedure’ bij de Rotterdamse voorzieningenrechter tegen FNV Bondgenoten naar aanleiding van de ‘uiterst merkwaardige rol’ die de bond zou hebben gespeeld rondom het faillissement van de Rotterdamse havenpool SHB.
 
JPS versus RPS
In een persbericht stelt Moszkowicz dat de bond de belangen van de SHB’ers met voeten getreden heeft. Hij wijst er verder op dat FNV Bondgenoten weigert om mee te werken aan het verschaffen van het uitzendbedrijf JPS van de status van erkende derde, waardoor deze havenwerkers bij de havenbedrijven zou kunnen plaatsen. Bij JPS hebben zich zo’n 140 ontslagen SHB’ers ingeschreven. Volgens de SHB’ers zorgt FNV Bondgenoten ervoor dat JPS geen voet aan de grond krijgt om zo Rotterdam Port Services (RPS) te bevoordelen.
 
RPS werd begin dit jaar door Hans Vervat opgericht als opvolger van de SHB, maar nadrukkelijk niet als doorstart. Het bedrijf heeft geen activa of mensen van de havenpool overgenomen, maar een groep van 160 van de in totaal ongeveer 450 ontslagen SHB’ers alleen een contract op basis van deeltijd-WW aangeboden. Vervat zei enkele weken geleden in Nieuwsblad Transport dat er ook voor die beperkte groep dit jaar nauwelijks werk is, namelijk ongeveer vijftig manjaren.
 
Gerelateerd nieuws
> Rotterdamse haven: SHB-omzet verdampt
> Uitzendbureau SHB – doorstart toch rond

 

Bron: Nieuwsblad Transport, 3 juni 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek