loading
views

CBS: Uitzenduren flink gedaaldLogo CBS
2 juni 2009

Het aantal uitzenduren daalde in het eerste kwartaal van 2009 met 6 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2008. Het voor seizoeninvloeden gecorrigeerde indexcijfer van het aantal uitzenduren fase A (2005=100) kwam uit op 115.

Een kwartaal eerder bedroeg dit nog 123. In zowel het derde als het vierde kwartaal van 2008 daalde het aantal uitzenduren in fase A al met 4 procent ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. Dat was toen de eerste afname in ruim vier jaar.

Minder uitzendkrachten nodig
De daling van het aantal uitzenduren past in de huidige fase van laagconjunctuur. Door de afgenomen vraag naar producten en diensten zijn minder uitzendkrachten nodig. Ten opzichte van een jaar eerder was het aantal uitzenduren in fase A ruim 13 procent lager.

Uitzenduren Fase A

Fase A uitzendkrachten
Tot fase A behoren uitzendkrachten die voor de uitzendorganisatie werken op contractbasis, zonder regulier dienstverband. In fase A is het voor beide partijen, werkgever én werknemer, gemakkelijker om het werk te beëindigen dan in de daaropvolgende fasen B en C. Het aantal uitzenduren in fase B en C nam, na bijna drie jaar van toename, ook af.

Gerelateerd nieuws
> CBS: Omzetgroei uitzendbranche vlakt verder af
> CBS: Minder uitzenduren in vierde kwartaal 2008
> CBS: Minder uitzenduren in derde kwartaal 2008

Bron: CBS, 29 mei 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek