loading
views

UWV Marktplaats zet intermediairs buiten spelLogo UWV06-05-09

Uitkeringsinstantie UWV in Amsterdam gaat flexwerkers inkopen via een marktplaats . Stevige concurrentie voor de flexbranche. UWV is de tweede grote partij die dit gaat doen. De eerste was ABN AMRO met Associates eind 2008. Een trend is gezet.

UWV Marktplaats regelt de inhuur van tijdelijk personeel, via het principe van de open marktplaats waarbij vraag en aanbod via internet samenkomen. Het UWV beschikt nu met deze marktplaats over een ruimer leveranciersaanbod tegen een lagere prijs.

Groter aanbod, lagere kosten UWV
Volgens Rolf Mol, manager bij UWV, betekent dit een miljoenenbesparing. Het UWV is per inhuurtransactie gemiddeld zeker 10% goedkoper uit, ofwel zo’n euro 30 per uur, aldus Mol. Het gevolg is ook dat het UWV er nu opeens zo’n 1.800 leveranciers van tijdelijk personeel erbij heeft, onder wie vele kleine zelfstandigen (ZZP’ers) en aanbieders uit het mkb. Door op de marktplaats zaken te doen, schakelt het UWV en de ZZP’ers ook nog eens de kosten van intermediaire partijen uit, doordat rechtstreeks zaken gedaan wordt.

Marktverlies uitzend- en detacheringsbureaus
Het systeem is ontwikkeld door Brightbox, een dochter van ABN Amro. Sjoukje Wynia, directeur van Brightbox in Amsterdam en voorheen werkzaam bij Randstad uitzendorganisatie, verwacht dat uitzend- en detacheringsbureaus door de komst van systemen als UWV Marktplaats een deel van hun markt gaan verliezen. Om tijdelijk personeel te vinden gaan bedrijven steeds meer zelf netwerken, zo omzeilen ze 20% tot 30% extra kosten door de tussenkomst van intercedenten, aldus Wynia.

Gerelateerd nieuws
> ABN bemiddelt zzp’ers online met Associates
> ABN start nieuwe dienstverlener voor zzp’ers
> Voorbode uitzendbranche? De reiswereld

Bron: o.a. fd, 4 mei 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek