loading
views

Nederland weer laagste werkloosheid EU

28 februari 2009

Nederland zag in januari een toename van de werkloosheid met een tiende procentpunt tot 2,8%, nog steeds de laagste werkloosheid in de eurozone. Oostenrijk volgde met 4,0%. De gemiddelde werkloosheid in de eurozone steeg tot 8,2% van de beroepsbevolking.

In december lag de werkloosheid op 8,1%. (Het werkloosheidscijfer over december werd herzien van een eerder gemelde 8,0 procent.) Dit bleekt vrijdag uit cijfers van Eurostat, het bureau voor statistiek van de Europese Unie.

Nederland laagste, Spanje hoogste werkloosheid
Spanje en Litouwen kenden wederom de hoogste werkloosheid in de Eurozone, respectievelijk 14,8% en 12,3%. In totaal zaten in januari meer dan 13 miljoen mensen onder de beroepsbevolking van de eurozone zonder baan, een stijging van 256.000.

Europese Unie
In de gehele Europese Unie steeg de werkloosheid in januari naar 7,6 procent, van 7,5 procent een maand eerder. Een jaar geleden was dit nog 6,8 procent. Een jaar eerder lag de werkloosheid in de eurozone nog op 7,3 procent. In aantallen uitgedrukt telde de hele EU 18,4 miljoen werklozen, een toename van 386.000.

Gerelateerd nieuws
> Werkloosheid EU omhoog, Nederland stabiel

Arbeidsmarktmeer over werkloosheid »

Bron: Eurostat, 28 februari 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek